Lentomestari Pentti Tuiskun terveiset

Lentomestari Pentti Tuisku on lähestynyt uukuniemeläisiä kirjeellä, jonka hän on toivonut julkaistavaksi infon lukijoille ja heille, jotka järjestivät viime syksynä BL-142 pakkolaskun 12.6.1944 -muistomerkin paljastamistapahtuman Uukuniemellä. Hän kirjoittaa:

Palaan nyt vihdoin siihen viimesyksyiseen hienoon tapahtumaan.
Selvennykseksi tähän asian viivähtämiseen ilmoitan pääasallisena
syynä, että olen ollut tapahtuman jälkeen peräti viisi kertaa Mikkelin
Keskussairaalassa ja joka kerta eri syistä. Lieneekö huonoa tuuria,
vai olisiko osuutensa myös melko korkealla iälläni?
Joka tapauksessa toivon, että yhteydenpitomme ei jäisi myöskään tähän.

Isänmaallisin terveisin

Pentti Tuisku
Lentomestari

Järjestämänne tilaisuus oli niin ikimuistettava ja upeasti järjestetty, että en osaa edes haluni mukaan tarpeeksi kiittää seuraanne. Seuranne vastuuhenkilöt, jotka olivat muistomerkkiä suunnittelemassa ja jotka aikaansaivat tuon hienon paljastustilaisuuden eivät varmaankaan osaa kyllin ajatella niitä kauaskantoisia seurauksia, joita muistomerkki ajan mittaan saa aikaan. Se on nykynuorille ja tuleville sukupolville muistuttamassa niitä aikoja, joista riippui kokonaan se, että saamme nyt olla ja elää vapaassa – itsenäisessä Suomessamme.
Niin Teille uukuniemeläisille, kuin koko Karjalan heimolle jäi sen ajan tapahtumista ikäviä seurauksia, mutta Karjalan heimo on osannut ne vaikeudet voittaa ja tekee nyt työtä itsenäisen Suomemme eteen.
Haluan vielä omasta puolestani ilmoittaa tuosta juhlavasta tilaisuudesta Hornet -lentoineen ja muine juhlallisuuksineen, että vaikka kuinka muistelen mennyttä, värikästä elämääni taakse päin, en löydä sieltä yhtään ainoaa tapahtumaa, joka vetäisi vertoja Teidän järjestämällenne ikimuistoiselle tapahtumalle.

Lämmin kiitoksen Uukuniemi-seuralle ja sen aktiivisille jäsenille.

Uskon, että niin Göran Ödner , kuin Sven Rosendahl kin olisivat kanssani täysin samaa mieltä asiasta, mikäli he olisivat vielä tuomassa tuntemuksiaan esille. Kunnia heidän muistolleen.

Mikkelissä 2.2.2011
Kiitollisin mielin

Pentti Tuisku
Lentomestari
BL-142 ohjaaja

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>