Kansanedustaja Kimmo Tiilikainen vierailulla Uukuniemellä

Kansanedustaja Kimmo Tiilikainen (kesk.) vieraili sunnuntaina Uukuniemellä ja tutustui Kummun korkeakouluun, eli entiseen Uukuniemen kouluun. Paikalle oli ”puskaradion” kutsumana tullut parikymmentä kyläläistä ja muutama myös naapurikylistä, ja kahvikupin äärellä päästiinkin keskustelemaan päivänpolttavista aiheista aidossa tupailtahengessä.

Kimmo Tiilikainen kertoi mm. valtiontalouden tilanteesta, joka vaatii toimenpiteitä seuraavalta eduskunnalta. Velkaantuminen on saatava kuriin ja pyrittävä lyhentämään jo syntynyttä valtionvelkaa. Kimmo veikkasi mm. että yleistä arvonlisäveroa joudutaan nostamaan 23:sta prosentista 25:een. Tuloverojen kevennyksiin nykyisessä taloustilanteessa ei ole mahdollisuuksia.

Kimmo kuunteli mielenkiinnolla uukuniemeläisten hyviä kokemuksia lasten siirtymisestä Kesälahden koulun oppilaiksi. Hänen mielestään se on kuntarajat ylittävää yhteistoimintaa parhaimmillaan koska se lähtee kuntalaisten omasta halusta ja tarpeista. Ruokolahdella hän kertoi olevan toiminnassa vielä neljä kyläkoulua, joista pienimmässä on noin 25 oppilasta.

Kimmoa pyydettiin myös viemään eteenpäin terveisiä, että uukuniemeläiset haluavat käyttää Savonlinnan keskussairaalan palveluita myös jatkossa. Paikalla olleiden mielestä Parikkalan kunnan päättäjien aikaisemmat lupaukset tästä eivät ole täysin toteutuneet. Kimmon mielestä Savonlinnan sairaalan käytön pitäisi olla mahdollista myös Etelä-Karjalan puolella asuville. Esimerkiksi Eksoteen kuulumattoman Imatran sairaalan käyttö saatiin onnistumaan naapurikuntien asukkaille, kun laskutuskäytännöistä vain päästiin sopimukseen.

MB

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>