Ilpo Suutarinen piirinuohoojana jo lähes 20 vuotta.

Ilpo Suutarinen aloitti piirinuohoojana Uukuniemellä maatilan töiden ohessa vuonna 1990. Hän suoritti myös ammatin harjoittamiseen vaadittavan tutkinnon, joka käsittää alan teoriatietoa ja käytännön töiden hallintaa.

Piirinuohoojat ovat itsenäisiä yrittäjiä. Tällä alueella piirinuohoojan yritystoiminnan harjoittaminen edellyttää sopimusta Etelä-Karjalan Pelastuslaitoksen kanssa, joka myös suorittaa toiminnan valvontaa. Tämän vuoden alusta Ilpon työalue on kasvanut Uukuniemen lisäksi myös Saarelle.

Uukuniemellä nuohottavia vakituisesti asuttuja kiinteistöjä on n. 200 ja vapaa-ajan asuntoja hiukan yli 400. Vakituiset asunnot, joissa on tulisija käytössä, on nuohottava joka vuosi ja vapaa-ajan asunnot joka kolmas vuosi.

– Pyrin mahdollisuuksien mukaan ottamaan yhteyttä kiinteistön omistajiin nuohousajankohdan lähestyessä. Lopullinen vastuu siitä, että asia on hoidettu ajallaan kuuluu kuitenkin aina omistajille, toteaa Ilpo Suutarinen.
– Jos kiinteistö on ollut kylmillään ja uunien käyttö aloitetaan uudelleen, on uunit ja hormien kuntoa aina tarkistettava ennen lämmityksen aloittamista. Hormissa voi olla vaikka ampiaisen pesä.
– Tikkaiden kunto olisi hyvä tarkistaa ennen nuohousta, jatkaa Suutarinen.

Ilpo Suutarinen toivoo myös, että erityisesti kesäasukkaat ottaisit häneen yhteyttä sopivan huohousajankohdan järjestämiseksi.
– Samalla suunnalla olevien mökkien nuohous voidaan siten paremmin järjestää samalla kertaa.

Ilpo viljelee lisäksi kotitilaansa Kummunkylässä ja harjoittaa kalastusta Suutarisen kalamiehissä. Perheeseen kuuluu vaimo Helen lisäksi kaksi kouluikäistä poikaa.

Yhteystiedot:
Ilpo Suutarinen
puh. 050 5605922
sähköposti: ilpo.suutarinen(at)gmail.com

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>