Hevonojalaiset perustavat kyläyhdistyksen

Uukuniemeläinen karjalaiskylä Myrskylän Hevonojalta perustaa tänä kesänä kyläyhdistyksen.

Hevonojan kyläläiset kokoontuivat eilen illalla Osmo Pölläsen soramontulle keskustelemaan kyläyhdistyksen perustamisesta. Paikalle saapui kyläläisiä ja vapaa-ajan asukkaita 34, lähes jokaisesta talosta. Suurin osa kyläläisistä on uukuniemeläisiä sukuja ja osa heistä matkaakin ensi viikonlopuksi Uukuniemijuhlille.

Paikalle kutsuttu Itä-Uudenmaan kylien kyläasiamies Kim Malms kertoi hauskoista ja vauhdikkaista tilanteista Liljendalista, jossa hän toimii aktiivisena kylätoimijana. Hän antoi myös neuvoja kyläyhdistyksen perustamisasioihin.

Karjalaiseen tapaan keskusteli oli vilkasta ja syntyi monia ideoita yhteisistä tekemisistä aina maisemanhoidosta latukoneisiin. Kylätaloasiakin oli ajatuksissa. Jätettiin monet hyvät ja kivat ideat muhimaan..
Parikymmentä vuotta sitten kylällä on toiminutkin kylätoimikunta.

Illassa päätettiin järjestää varsinainen Hevonojan kyläyhdistyksen perustamiskokous elokuun alussa Hevonojan cityssä, Pumppumäellä.
Pumppumäki muistetaan vanhemman väen keskuudessa monista uukuniemeläisistä häistä, joiden juhlintaa jatkettiin ajamalla traktorin lavalle jatkoille Uukuniemelle saakka.

MA-N

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>