Haastattelussa: kanttorinna

Tässä osiossa haastattelemme lyhyesti eri tilanteissa kohtaamiamme tavallisia uukuniemeläisiä sekä muita kylällä vierailijoita. Viime keskiviikkona pidettiin Uukuniemen kirkossa kesän neljäs ja viimeinen kirkkokonsertti, jossa kuultiin urku, huilu ja viulu -musiikkia. Ohjelmistossa oli sekä klassisia tulkintoja G.P.Telemannin sekä Jean Sibeliuksen sävellyksistä, mutta myös muutama erikoisempi uruille sovitettu lohkaisu, kuten Gabriel Faurén alun perin pianolle ja huilulle sävelletyt kaksi teosta. Illan ohjelmasta olivat vastuussa Parikkalan kanttori sukulaisineen.

Mikä on nimesi ja missä asut?

– Olen Elisa Solasaari ja asun Parikkalassa. Kotipaikkani on Lounais-Hämeessä, Jokioisilla.

Miten olet päätynyt Uukuniemelle?

– Minusta tuli Parikkalan kanttori tämän vuoden alkupuolella ja kun kuulin kesällä järjestettävästä kirkkokonserttien sarjasta Uukuniemellä, ajattelin että yhdessä perheen jäsenten kanssa voisimme valmistaa ohjelmaa tätä varten. Tulimme sitten veljeni Mikko Sorrin ja tämän vaimon Kaisa-Maaria Sorrin kanssa esiintymään tänne Uukuniemen kirkkoon. Mikko toimii viulistina Kemin kaupunginorkesterissa ja huilisti Kaisa-Maaria on myös ammattimuusikko.

Mikä inspiroi sinua elämässä?

– Musiikki on suuri osa elämääni ja perhe on se josta kaikki inspiraatio on saa alkunsa. Kotona on mies ja yksi lapsi ja nyt on toinenkin tuloillaan.

Mistä sinun kesäsi koostuu?

– Kesä on minulle yhtä kuin mökkeily Tampereella yhdessä läheisten kanssa, lämmin ilma ja hyttyset, vaikka ne eivät toivottua seuraa olisikaan.

Mikä on mielestäsi kaunein paikka Uukuniemellä?

– Kaikkialla täällä on kaunista. Pitäisi kyllä viettää Uukuniemellä enemmän aikaa, mutta Papinniemen leirintä -alue on yksi kauneimmista paikoista.

SMM

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>