Elias Suppola valmistui Imatran musiikkiopistosta

Uukuniemeläinen nuori pianisti Elias Suppola, 15, valmistui tänä keväänä Imatran musiikkiopistosta erinomaisin arvosanoin. Hän aloitti soitonopiskelun kansalaisopistossa Väinö Vanhasen johdolla ollessaan 8-vuotias, ja siirtyi vuonna 2008 Imatran musiikkiopistoon Irma Pylsyn oppilaaksi. Eliaksen taival musiikkiopistossa huipentui valmistumiseen ja 16.5. pidettyyn nuorten solistien konserttiin, jossa hän esitti Joseph Haydnin pianokonserton G-duuri 3. osan yhdessä Lappeenrannan kaupunginorkesterin ja kapellimestari Aino Koskelan kanssa. Elias kertoo, että konsertti oli kokemuksena jännittävä mutta hyvä: “Se antoi soittamiseeni paljon uutta. Ja siellä tajusin miten alussa vasta olen musiikin maailmassa.”

Elias kertoo, että musiikin lisäksi hän ei harrasta mitään erityistä. Lukeminen tulee kuitenkin mainituksi. Kysyttäessä mitä soittaminen hänelle merkitsee, vastaus kuuluu: “Se on vaikea kysymys sillä en hirveästi ajattele sitä.  Pidän soittamisesta paljon. Se on hauskaa ja vie ajatukset muualle. Ja on jotain tekemistä.”

Elias päättää myös peruskoulun tänä keväänä. Hän on käynyt Kesälahdella yläastetta, ja tulevaisuuden suunnitelmissa ovat lukio-ja soitonopinnot Savonlinnan taidelukiossa. “Se olisi hienoa jos pystyisin elättämään tulevaisuudessa itseni musiikilla ja soittamisella. En tiedä kyllä haluanko sitä ihan oikeasti mutta hienoa se olisi.  Jos ei ammattina niin sitten ainakin harrastuksena pianon soittaminen kulkee.”

Vaikka kotikylän pienuus välillä ahdistaa, niin Uukuniemellä Elias kuitenkin viihtyy: “Tykkään asua täällä. Olen asunut täällä melkein aina. Uukuniemi merkitsee aika paljon miulle.”

Eliaksen soittoa kuullaan myös Uukuniemi-juhlien yhteydessä pidettävässä Berg-suvun sukujuhlassa. Hänen lisäkseen Uukuniemi-juhlissa musisoi monia Berg-suvun edustajia, mm. Sami Suppola (piano) ja Anna Holi (laulu). Juhlien ohjelmassa kuullaan myös suvun jäsenten säveltämiä ja sanoittamia lauluja. Uukuniemi-juhlat pidetään tuttuun tapaan viikko juhannuksen jälkeen, eli 29.-30.6.

PT

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>