Paroni sai lempinimensä baritonisaksofonista

Harri Uusitorppa kirjoitti eilisessä Helsingin sanomissa 24.10. mestarimuusikko Paroni Paakkunaisen uran alkaneen pilasta.

”Saattaakin olla, että useimmat mieltävät Paronin ennen kaikkea kansanmuusikoksi, vaikka ensimmäinen yritys, Karelia-yhtye, oli vain puolittainen pila.

Paakkunaisen ja rumpali Edward Vesalan vuonna 1970 perustama Karelia halusi vain tehdä kansanmusiikista hauskempaa ja hivuttaa sitä lähemmäksi ajan nykynuoria. Yhtyeeltä jäi elämään Vesalan sivupersoonan Iivana Nyhtänköljän määkimä hitti Herran kanssa pellon laidassa (1971).

“Kaverit piikittelivät, että Karelia oli fuulaa, jota teimme pelkästään fyrkan takia, vaikka ei se ihan niin mennyt”, kiistää Paakkunainen.

Karelia sytytti kiinnostuksen itkuvirsiin, jouhikkosävelmiin, kantelesävelmiin, runosävelmiin ja joikuihin, joita hän hyödyntää edelleen omissa teoksissaan.

“En osannut kuvitella, että ne vetäisivät minut näin syvälle. Nuorena suurin haaveeni oli tulla maailmankuuluksi, maailmaa kiertäväksi jazzmuusikoksi.”’

Lue lisää 70v. synttärihaastattelusta hesarin nettivulta tästä:
http://www.hs.fi/ihmiset/a1382579256685

MA

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>