Uukuniemen historiahanke etenee aikataulussa

Uukuniemen, Saaren ja Parikkalan kuntaliitoksen yhteydessä sovitun Uukuniemen historian toteuttaminen on edennyt sovitussa aikataulussa. Kuluneella viikolla pidetyssä historiatoimikunnan kokouksessa tarkistettiin teokseen tuleva tekstiosa sekä kuva-aineisto. Näiltä osin vielä pienin tarkistuksin historia-aineisto pyritään saamaan painoon tulevan kevät-talven aikana. Teoksen paino tulee historiatoimikunnan päätöksen mukaan tapahtumaan tarjousten pohjalta kotimaisessa kirjapainossa. Uukuniemen historia julkaistaan virallisesti ensi kesän Uukuniemi-juhlien yhteydessä.
Asko Kemppinen Historiatoimikunnan jäsen

Uukuniemen historian kirjoittaminen aloitettiin kesällä 2007 Parikkalan kunnan ja Parikkalan seurakunnan yhteishankkeena. Hankkeen rahoittamiseen ovat osallistuneet myös Uukuniemen Osuuspankki ja Uukuniemi -seura.
Historian kirjoittajana on FM Jaana Juvonen, joka on kirjoittanut myös mm. Parikkalan historian (1996).

Kirjoittajan tukena ja asiantuntijana on Parikkalan kunnanhallituksen nimeämä historiatoimikunta, jonka puheenjohtajana toimii Paavo Tiainen. Muita jäseniä ovat Parikkalan seurakunnan kirkkoherra Erkki Lemetyinen, Eino M. Repo, Aatos Kemppinen, Eeva Pekonen, Tuija Aronen ja Jari Venhovaara. Toimikunnan sihteeri on vapaa-aikaohjaaja Eeva Paakkinen.

Historian kirjoitus on edennyt aikataulun mukaan; tekstiosa on pääpiirteissään valmis, ja parhaillaan suunnitellaan kirjan kuvitusta.

Uukuniemen historian julkaisupäivä on Uukuniemi-juhlien yhteydessä kesäkuun 2009 lopulla.

Lisätietoja: Historiatoimikunnan pj. Paavo Tiainen p.040 5482 150
tai toimikunnan sihteeri Eeva Paakkinen p. 044 7811 297
Lähde:prikkala.fi

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>