Opimme hiihtämään – Sukset jalkaan

Vaatetus

Vaatteiden tulee olla kevyet ja käytännölliset. Pidä lähinnä ihoa verkkopaitaa, sen päällä paitaa ja villapaitaa. Housujen kankaan tulee olla sileätä, jottei lumi takerru niihin.
Jos haluat pitää polvihousuja ja värikkäitä sukkia, valmistaudu siihen, että jalkasi kastuvat.
Jos käsineissä on pitkät käännettävät suut, pysyvät kädet lämpiminä eivätkä ranteen kastu.

Voitelu

Sukset luistavat ja pysyvät kuivoina, jos voitelet ne huolellisesti.
Pyydä isääsi auttamaan suksien tervaamisessa. Tervattu pohja on helppo voidella. Suksilakan käyttäminen ei ole viisasta, sillä lakatut sukset lipsuvat taaksepäin mäessä.

Sukset jalkaan

Ensin on opittava erottamaan toisistaan vasen ja oikea suksi. Se ei ole helppoa. Jos isä maalaa oikeaan sukseen O-kirjaimen, pääset päänvaivasta,
Sitten sukset jalkaan. Pane kenkä varovasti siteeseen. Kun kiinnität vaijerin, älä nosta korkoa, vaan seiso pohjan varassa.

Kanna suksiasi oikein

Panepas merkille, kuinka tottuneet hiihtäjät kannattavat suksiaan kärjet eteenpäin. Ne ovat olalla, ja he pitävät kärkiosasta kiinni.
Jos joudut kantamaan suksiasi pitkään, sido ne kiinni.

Ensimmäiset ladut

Ja niin olet valmis lähtemään ensimmäistä kertaa suoralle ladulle. Se on tehty uuteen lumeen. Ota pieniä askelia, heiluta käsiäsi ja anna suksien liukua. Pysy ladulla.
Kun olet muutamia kertoja hiihtänyt edestakaisin, alkaa meno sujua hyvin.

Jatkuu….

Opimme hiihtämään; Tomm Murstad ja Bjorn Winsnes 1960.

MA

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>