Museoiden arkistokuvia Uukuniemeltä

Suomen Museot Online on helppokäyttöinen hakuportaali Suomen museoiden kokoelmiin. Mukana olevien museoiden kokoelmia voidaan hakea, selata ja tarkastella yhden yhteisen verkko-osoitteen kautta.

Suomen Museot Online laajentaa museo- ja kuvakokoelmien saavutettavuutta. Museoiden näyttelyissä on kerrallaan nähtävissä vain osa niiden kokoelmista. Verkkopalvelu tuo esille myös sitä materiaalia, mikä ei mahdu näyttelyihin. Palvelussa on tällä hetkellä yli 110 000 esineen ja kuvan tiedot.

Materiaalia löytyy myös Uukuniemen alueelta:
http://suomenmuseotonline.fi/fi/selaa?freetextSearch=Uukuniemi

Kuvia löytyy muun muassa Kuorevaaran ja Louhisaaren kalliomaalauksista, Syrjiinsärkkien kanavasta sekä Uukuniemen kirkosta 70-luvun asussa.

Pienesineiden kuvat ovat mielenkiintoinen lisä tarjontaan. Kuvia löytyy esimerkiksi Kalattoman kylällä Hirvosen talossa käytetystä vakasta ja latvasyrjäläisestä paidasta. Kuontalopuikoista löytyy useampikin kuva ja puikon käyttötarkoituskin selviää tietosivulta.

***
Lisäys
Mikäli haku ei tuota tuloksia, niin yritä myöhemmin uudelleen. Palvelussa on ajoittain ruuhkaa ja ruuhka ilmenee “Haku ei tuottanut tuloksia” -virheilmoituksena.

LH

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>