Ystävyydellä -musiikkia Anna-Mari Kaskisen runoihin Uukuniemen kirkossa

”Ystävyydellä” on musiikillinen kokonaisuus, joka pohjautuu kirjailija Anna-Mari Kaskisen runokokoelmaan Ystävyydellä sinulle. Runot on säveltänyt muusikko Petri Tiainen, ja ne laulaa ja lausuu näyttelijä Mirva Kuivalainen. He esiintyvät Uukuniemen kirkossa keskiviikkona 24.7. klo 19. Ystävyydellä-kokonaisuuden lisäksi konsertissa kuullaan myös muita Tiaisen säveltämiä lauluja eri runoilijoiden teksteihin. Konsertin järjestää Parikkalan seurakunta, ja siihen on vapaa pääsy. Käsiohjelma 10 €.  

Mirva Kuivalainen on helsinkiläinen freelance-näyttelijä, joka on työskennellyt mm. Turun, Kuopion, Savonlinnan ja Joensuun kaupunginteattereissa, tehden useita keskeisiä rooleja, kuten Minna Canth, Anna Karenina sekä Veera Valtonen Harmony Sisters-triosta. Kuluneena näytäntövuonna hän vieraili Kouvolan teatterissa ja oli mukana helsinkiläisen Teatteri Avoimien Ovien modernisoidussa Niskavuori-produktiossa, joka oli yleisö- ja arvostelumenestys.

Petri Tiainen on uukuniemeläissyntyinen muusikko, joka on työskennellyt teatterimuusikkona ja -säveltäjänä useissa kaupunginteattereissa ja vapaissa ryhmissä. Hän on säveltänyt runsaasti musiikkia näytelmiin ja musikaaleihin sekä lukuisia lauluja mm. Eino Leinon, Katri Valan, Aleksis Kiven, Jarkko Martikaisen ja Aino Kiven teksteihin. Hän on tehnyt Anna-Mari Kaskisen kanssa myös lasten ja nuorten musiikkinäytelmän Ole minulle Joku, jonka Enossa toimiva teatteriryhmä Veräjä kantaesitti keväällä 2019. Parhaillaan Tiainen tekee yhteistyötä koreografi Ari Nummisen ja Tanssiteatteri Tsuumin kanssa. 

Anna-Mari Kaskinen on kirjailija, runoilija ja sanoittaja, joka on tullut tunnetuksi erityisesti virsien ja muiden hengellisten laulujen sanoittajana. Hänen tunnetuimpia teoksiaan ovat Liekit-musikaali ja Hiljaisuuden messu. Kirkon virsikirja sisältää 7 hänen sanoittamaansa virttä. Myös hänen muu kirjallinen tuotantonsa on laaja, käsittäen yli 70 kirjaa ja näytelmiä. 

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>