Vielä on Juholassa keikkoja jäljellä

Kesä on kääntynyt jo loppupuolelle ja elokuu pimenevine iltoineen on käsillä. Juholan Biisoniareenalla ei tahti kuitenkaan vielä hiljene! Tulevana lauantaina lavalle astelee joukko komeita Etelä-Karjalaisia “poikia” laulusolisti Jouko Seppäsen johdolla. Seppäsen kanssa  esiintyvän Komiat pojat -yhtyeen jäsenet ovat tuttuja Pasi Suikkasen tanssiorkesterista. Illan aikana kuullaan muun muassa ikivihreitä tanssimusiikin helmiä, jotka varmasti tuovat monelle muistoja mieleen. Sekaan mahtuu tottakai myös tuoreempaa tuotantoa sekä sambaa ja rumbaa. Rokkia unohtamatta.

Parikkalalainen Seppänen on monelle paikalliselle jo entuudestaan tuttu. Laulajanura alkoi 70 -luvulla jolloin hän keikkaili ahkerasti Karjalan pojat -yhtyeen lanssa. Saarelaisista ja parikkalalaisista muusikoista koostunut kokoonpano kiersi lähikuntien tanssitapahtumia yli kymmenen vuotta. – Siihen aikaan tanssitapahtumia oli paljon enemmän kuin nykyisin. Keikkakalenteriin kuuluivat esimerkiksi bingotanssit, eläkeläisten tanssit sekä hirvikeitot ja muut yhdistysten tapahtumat, kertoo Seppänen. Biisoniareenan keikka on miehelle tärkeä monella tavalla. – Keikka on omistettu edesmenneelle muusikkoystävälle ja Karjalan poikien jäsenelle Martti “Masa” Anttoselle. Lisäksi se on comeback -keikka Uukuniemelle, jossa vierailimme noin 50 kertaa 70 – ja 80 -luvulla, Seppänen sanoo.

Kirjastossa työskentelevä Seppänen  aloitti lauluharjoittelun  6-vuotiaana aitan rappusilla laulamalla harjanvarteen Taisto Tammen tunnettuja tangoja, joita hän oli kuullut Lauantain toivotut -radio-ohjelmassa. Ensimmäisen levyn hän julkaisi kuitenkin vasta vuonna 2013. Taustat levylle äänitettiin Korsuorkesterin kitaristin Pepe Kovasen studiolla, joka on mukana myös lauantain keikalla. – Kovasen kautta tutuiksi tulivat muutkin Suikkasen tanssiorkesterin jäsenet, sanoo Seppänen. Uuden, 2000 -luvun rakkauslauluja sisältävän levyn teon Seppänen aloittaa tulevana syksynä yhdessä imatralaisen The Regents -yhtyeen kanssa.  Trubaduurikeikkojakin kultakurkku on valmis tekemään, ja musisointia on voinut kuulla muun muassa Saaren uimahallissa.

Ensi jouluna Seppänen yhdistää päivätyön ja lauluharrastuksen keikkailemalla Parikkalan ja Simpeleen kirjastoissa kauneimpien joululaulujen merkeissä.

 

K.L.

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>