Vanhustentuki ry remontoi vanhat asunnot uuteen uskoon

retrokeittiö
Keittiö retroasussaan ennen remontin alkua.

Uukuniemen vanhustentukiyhdistys ry on tehnyt ansiokasta työtä ikäihmisten hyväksi jo usean vuosikymmenen ajan. Yhdistys on perustettu 70-luvulla ja rivitaloasunnot Niukkalaan valmistuivat 1978. Tällä hetkellä asuntoja on kaiken kaikkiaan 11, joista 10 on yksiöitä ja vuosi sitten remontoitu kaksio. -Tavoitteenamme on ollut tarjota vanhuksille asuntoja palvelujen läheltä täältä omalta kylältä, jotta he pystyisivät asumaan itsenäisesti mahdollisimman pitkään, kertoo  jo 3 vuotta yhdistyksen puheenjohtajana toiminut Markku Uimonen. Hänen lisäkseen yhdistyksen aktiiveja ovat sihteeri Auli Terävä ja muut hallituksen jäsenet  Sakari Hämäläinen, Auli Hietanen, Tuula Lehtinen sekä Risto Pääkkönen.

-Viime vuosi oli meillä vilkas sillä remontoimme kaksi yksiötä, ja aiemmin kerhohuoneena toiminut tila remontoitiin kaksioksi. Kun seurakuntatalo rakennettiin Niukkalaan, siirtyivät seurakunnan kerhot sinne. Nyt saimme tyhjän tilan hyötykäyttöön, Markku sanoo.

Palvelutalon suljettua ovensa on moni ikääntynyt löytänyt kodin vanhustentukiyhdistyksen asunnoista. Koska asunnot sijaitsevat kahdessa vierekkäisessä rivitalossa, helpottaa se myös kotipalvelutyöntekijöiden työtä.

– Osa asunnoista on ollut todella huonossa kunnossa. Yhden asunnon remontointi maksaa n. 12 000€. Seinäpinnat maalataan, muovimatot vaihdetaan laminaattilattiaksi, pesutilat kaakeloidaan ja keittiön kaapistot uusitaan. Samalla pyrimme tekemään asunnoista entistä toimivampia ja vanhusten tarpeisiin sopivampia.  Tarvikkeet rahoitetaan pelkästään vuokratuloilla ja asuntojen remontoinnin on meillä hoitanut Kesälahden Monimestarit, kertoo Markku. -Remontti suoritetaan nopealla tahdilla kuukauden sisällä. Seuraavan asunnon kunnostus aloitetaan ensi viikolla ja asunto on vuokrattavissa heti huhtikuun alussa. Vaikka vuokraammekin asuntoja ensisijaisesti vanhuksille, on meillä tällä hetkellä myös nuoria vuokralaisia. Remontoitujen asuntojen vuokrahinta on 12,40€/m2 ja vuokraan sisältyy sähkö sekä lämmitys. Asukkailla on myös mahdollisuus varata oma saunavuoro, Markku jatkaa. -Kaikkien asuntojen laajempi kuntokartoitus on tarkoitus suorittaa myöhemmin keväällä tai alkukesästä, hän päättää.

 

remontoitu_keittiö
Uudet keittiön kaapistot.
entinen_kerhohuone
Entinen kerhohuone on remontoitu tilavaksi ja valoisaksi kaksioksi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KL

 

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>