Uukuniemen vanhaa historiaa

Kansalliskirjasto on digitoinut eli kopioinut ja julkaissut internetissä suomalaista vähemmän tunnettua tietokirjallisuutta eli pienpainatteita, joista löytyy tällä hetkellä 40 kpl sellaisia, joissa Uukuniemestä kerrotaan enemmän tai vähemmän. Vanhimmat eli 1800-luvulla julkaistut ovat tietenkin vanhoilla kirjasimilla, mutta digitekniikka on tehnyt ne huomattavasti helpommin luettaviksi kuin alkuperäiset paperijulkaisut. Lukemista helpottaa vielä sekin jos paperille tulostaessa suurentaa tekstiä. Mielenkiintoisimpia ovat ehkä seuraavat kaksi, joissa alueen historiaa kerrotaan 1700- ja 1800-luvuilta. Julkaisujen nimet ja internet-linkit, joista julkaisut voi lukea pdf-muodossa ovat:

http://www.doria.fi/handle/10024/101155
Vanhoja muistoja Uukuniemen ja Kesälahden seurakunnista – [1 vihko] Tuomi (1890)

http://www.doria.fi/handle/10024/101156

Vanhoja muistoja Uukuniemen ja Kesälahden seurakunnista – 2 vihko Tuomi (1890)

Artikkelin lähetti Kari Keskiväli.

 

 

Jaa juttu Facebookissa:

Yksi kommentti artikkeliin “Uukuniemen vanhaa historiaa”

  1. Taisto Polvi

    On arvostettavaa sekä mieltä lämmittävää, että kotikylän kentällä, jo nyt perinteisellä kilpailutapahtumalla, vaalitaan Juhan ainutkertaista muistoa urheilijana ja uukuniemeläisenä.
    Tapahtuman järjestäjiä kiittäen
    Taisto Polvi

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>