Uukuniemen Pitäjän kyläkaupan ovet eivät enää aukene

 

Kyläkauppa lopettaa toimintansa Niukkalassa. Asiasta ilmoitettiin sunnuntai-iltana kaupan Facebook-sivuilla.  Ensimmäisen kerran yrittäjät Mirva ja Kare Palmu kertoivat lopettamisaikeista muutama viikko sitten, jonka jälkeen kaupan ovet ovat pysyneet suljettuina. Kauppiaspariskunnan tarkoituksena oli selvittää, vieläkö edellytyksiä kaupan pyörittämiseen olisi. Nyt päätös on lopullinen.

Palmut aloittivat kauppiaina viime syksynä Tiina Ahosen siirryttyä muihin töihin. Talvella kaupan myynti saattoi huonoimpina päivinä olla vain 250 euroa ja ongelmia aiheuttivat muun muassa hajonneet kylmälaitteet. Yrittäjien mukaan toiminnan alkuvaiheessa on ollut vaikea arvioida ja ennakoida tavaran menekkiä, jonka vuoksi hyllyt ovat välillä olleet tyhjillään. Kesän kiireisimpänä sesonkiaikana kauppaa jouduttiin pitämään kiinni tavaranpuutteen vuoksi.

Mirva Palmun mukaan lopettamispäätöksen tekeminen on ollut vaikea ja raskas. – Reilun parin viikon ajan pohdimme kaikkea mahdollista kaupan jatkamisen suhteen. Olisi kuitenkin ollut liian suuri riski tehdä lisäinvestointeja ja elää toivossa, että asiakkaita riittää ja laitteet pysyvät ehjänä, Palmu kertoo. Päätökseen  yrittäjien mukaan vaikutti myös kiinteistön huono kunto. – Päällimmäisinä tunteina tällä hetkellä ovat armoton harmitus ja pettymys sekä häpeä, sanoo Palmu.

Jatkossa uukuniemeläisille lähimmät kaupat sijaitsevat Saarella ja Kesälahdella. Tiitan Taksi tekee asiointimatkoja Kesälahdelle ja myymäläauto pysähtyy Niukkalassa kerran viikossa.

 

Niukkalassa rakennus toisensa perään tyhjenee.

 

K.L.

 

Jaa juttu Facebookissa:

Yksi kommentti artikkeliin “Uukuniemen Pitäjän kyläkaupan ovet eivät enää aukene”

  1. Mervi Fries-Hirvonen

    No onpas harmi , olisi suonut parempaa menestystä ,, olimme kylläkin siskoni kanssa täysin varmoja kun esim. viime maaliskuussa pistäydyimme ostoksilla kyläkaupassa , ettei tule onnistumaan kaupan jatkuminen kovinkaan pitkään, joten ei yllätys.. kesällä epäilykset kaupan sulkemisesta vahvistuivat kun kävimme ihmettelemässä tyhjiä hyllyjä!
    Eihän tuonne Kesälahdelle niin kauhean pitkä ole , polkasee parissa tunnissa ja jos kauppa-autokin toimintaa jatkaa, niin varmasti tarvittavat tavarat löytyy !
    Aurinkoa elämäänne Mirva ja Kare!
    Syksyisin terveisin Mervi Neftenbachista

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>