Uukuniemen Marttojen voileipäkurssi 16.9.2014

Marttojen_voileipäkurssiltaLeipä miehen tiellä pitää sanotaan sananlaskussa. Leipä onkin meille suomalaisille tärkeä osa ateriaa. Se voi olla jopa kokonainen ateria kuten Uukuniemen Marttojen järjestämällä voileipäkurssilla käytännössä havaittiin. Marttaneuvoja Tuija Kokkonen oli ohjaamassa Etelä-Karjalan Marttapiirin ensimmäistä voileipäkurssia. Innostuneita osallistujia oli lähes parikymmentä. Samalla päivitettiin tietoutta hyvästä ruokavaliosta muuttuneen ruokakolmion avulla eli se sisältää runsaasti kasviksia, marjoja, hedelmiä ja täysjyväviljaa. Lisäksi siihen kuuluu kasviöljyä, pähkinöitä ja siemeniä sekä kalaa ja rasvattomia ja vähärasvaisia maitovalmisteita. Lihaa ja lihavalmisteita siihen kuuluu vain kohtuullisesti.

Jokainen kurssilainen sai monenlaista ohjekirjasta mukaansa. Kurssilla tehtävät leivät olivat Marttojen ja Fazerin yhteisesti toimitetusta vihkosesta Näe leipä uusin silmin. Siinä on kiteytettynä yhteen lauseeseen leivän merkitys: Leipä on rakkauden sitko. Kurssilaiset valmistivat seuraavanlaisia leipiä: Puikula-pizza, Välipala liikkujalle, Ruisnachot&Avocadosalsa ja ruisleipää erilaisilla täytteillä. Kaikki yllätti herkullinen jälkiruoka. Molemmat herkut oli valmistettu leivästä, Vadelmakakku ruisleivästä ja Kaurapala&omena kauraleivästä. Kahvipöydästä noustiin täysin vatsoin ja tyytyväisinä. Taas oli saatu uusia ideoita ja mielen virkeyttä. Kiitokseksi ohjaaja Tuija Kokkoselle kajautimme yhdessä Martta-laulun.

Martat aloittivat syksyn toiminnan iloisesti yhteisesti touhuamalla. Kesän suurkoitos oli Uukuniemi-juhlien kahvituksen hoitaminen ja siihen osallistuvien kesken on pidetty pari kokoontumista. Seuraava marttatapaaminen on tiistaina 23.9 klo 14.00 seurakunnan kesäkodilla. Tervetuloa mukaan!

IT

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>