Uukuniemen joulu avattiin kirjastolla

Maanantai-iltana Uukuniemen kirjastolla vietettiin joulunavausta perinteiseen tyyliin laulellen ja runoillen. Kahvitarjoilusta vastasivat Martat. Reilu vuosi sitten käyttöön otettu uusi kirjasto vapaa-aikatalon yhteydessä on kirjastonjohtaja Erkki Sirniön mukaan otettu hyvin vastaan. – Uutta kirjastoa on sanottu tivalammaksi, valoisammaksi ja onhan tämä myös helppokulkuisempi. Kävijä- ja lainausmäärät ovat säilyneet kutakuinkin ennallaan, sanoo Sirniö.

Marraskuun loppuun mennessä kirjastokävijöitä oli kuluvan vuoden aikana noin 1500 ja lainoja oli tehty 4500. Kaikkein lainatuimmat teokset ovat olleet Katja Ketun Rose on poissa, Matti Remeksen periaatteen mies ja Enni Mustosen Taiteilijan vaimo. – Ennakkotietona voidaan jo sekin paljastaa, että ensi syksynä 2020 Mustonen, oikealta nimeltään Kirsti Manninen, saadaan vierailulle Parikkalaan, Sirniö kertoo.

Muita ajankohtaisia kirjastoon liittyviä asioita on omatoimikirjastopalvelun selvitystyö. Mikäli kunnanvaltuusto näyttää omatoimikirjastolle vihreää valoa, on sekä Parikkalan, Saaren että Uukuniemen kirjastossa mahdollisuus asioida kirjastokortilla palveluajan ulkopuolella. – Mistään vuorokauden ympäri avoinna olevasta toimintapallista ei ole kysymys, vaan omatoimiaikaa olisivat tietyt tunnin tiettyinä viikonpäivinä, sanoo Sirniö. Sekä sisäänpääsy että lainaus tapahtuisi kirjastokortilla.

Sirniö muistuttaa, että lainaus- ja kävijätilastoja ehtii vielä kasvattamaan joulukuun aikana. – Ne ovat niitä lukuja, joita päättäjät katsovat kun kirjaston jatkoon liittyvistä asioista keskustellaan, sanoo kirjastonjohtaja.

Jos et päässyt paikan päälle nauttimaan jouluisista esityksistä, voit kurkata tunnelmia videolinkeistä!

Kirjaston joulunavauksessa oli yhteislaulun lisäksi Nina Toropaisen musiikkiesityksiä ja Irmeli Tiaisen runonlausuntaa.
Vitriinissä esillä oli käsityökahvilan kävijöiden tekeleitä.
Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>