Uukuniemen ensimmäinen Pop up -kesäkahvila

Helsinkiläinen Katja Kandolin viettää kesäänsä Kummunkylällä ja pyörittää samalla Uukuniemen ensimmäistä Pop up-kahvilaa.
Helsinkiläinen Katja Kandolin viettää kesäänsä Kummunkylällä ja pyörittää samalla Uukuniemen ensimmäistä Pop up-kahvilaa.

Ajoimme Kummuntietä pitkin ystäväni Joonas Karhisen kanssa kun silmiimme osui kyltti osoittaen Lentteentielle ja tekstinä “kesäkahvila 600 m”. Mielenkiintomme heräsi, käänsimme auton ja päätimme ottaa selvää minkälainen kahvipaikka on kyseessä. Harvemmin Uukuniemellä näkee tällaisten uusien kahviloiden mainoksia.

Lentteentietä Kummunkylältä päin ajaessa, näkötornin jälkeen, silmiin osuu maitolaituri jonka sivuseinällä on iso kyltti “Kahvila”, vieressä värikkäät tuolit ja puutarhapöytä. Tämän sen täytyy olla. Ajoimme auton parkkiin ja päätimme kurkistaa sisälle. Tuoreen kahvin ja leivonnaisten tuoksu leijaili sieraimiimme. Sisällä oli pieni jääkaappi ja sen päällä kahvitermari, seinällä liitutaulu johon oli taiteiltu hinnasto. Tarjolla oli kahvia, teetä, mehua, leivonnaisia ja pieniä leipäpalasia. Pöydällä kirstu johon voi suorittaa maksun. Ketään ei kuitenkaan näy paikalla emmekä uskalla koskea mihinkään. Hetken päästä takaa kuuluu ystävällinen huudahdus:

-Tulitteko kahville?

Viereisestä talosta paikalle saapui Uukuniemen ensimmäisen ja ainoan Pop up -kahvilan pyörittäjä, Helsingistä Uukuniemelle lomaa viettämään tullut, Katja Kandolin.

 

Joonas Karhinen saapui Joensuusta Uukuniemelle ja poikkesi kotimatkalla kahvilla. Mokkapala tuntui maistuvan!
Joonas Karhinen saapui Joensuusta Uukuniemelle ja poikkesi kotimatkalla kahvilla. Mokkapala tuntui maistuvan!

-Olin juuri kasvimaata kitkemässä ja katsoin että auto ajoi pihaan. Jääkaapissa on leivonnaisia ja muuta pikkupurtavaa. Pöydällä on kahvia. Ottakaa sieltä, opastaa Kandolin.

Hän kertoo Pop up -kahviloiden suosion nousseen Helsingissä ja halusi itsekin kokeilla kahvilayrittämistä. Pieni maitolaiturikahvila sopi tähän täydellisesti.

-Tänään on ollut todella hiljaista mutta yleensä käy noin 4 autollista päivässä. Yllättävän paljon on käynyt asiakkaita, kun aluksi ajattelin että käyköhän täällä kukaan. Enimmäkseen lomalaisia mutta myös paikalliset tulevat uteliaisuudesta katsomaan että mikähän ihmeen paikka tämä on, kertoo Kandolin.

Hyvä ja helppo tapa saada ensimmäinen kosketus yrittäjyyteen

Uukuniemeltä kotoisin oleva Jyväskylässä asuva ja työskentelevä nuorten yritysvalmentaja Joonas Karhinen kertoo Pop up-kahvilan pyörittämisen olevan helppo ja mukava tapa kokeilla yrittäjyyttä. Lisäksi se on oiva tapa tuoda piristystä kahvila-asiakaskunnalle.

-Elintarvikelain mukaan ns. Pop up-kahvilatoiminta on mahdollista ilman elintarvikehuoneistoilmoituksen tekemistä. Lisäksi Pop up -ravintoloiden pitäjiltä ei edellytetä hygieniaosaamistodistusta. Isommassa yritystoiminnassa alkaa mukaan tulla sitten enemmän byrokratiaa, kertoo Karhinen ja haukkaa samalla palan herkullisesta mokkapalasta.

Karhinen jatkaa että toivoisi Uukuniemellä harrastettavan kyseistä kahvilatoimintaa muutenkin esimerkiksi ravintolapäivänä joka järjestetään 3 – 4 kertaa vuodessa.

-Se olis kiva piristysruiske Uukuniemelle, jos täälläkin syntyisi pieniä kotiravintoloita. Kesäisin ihmiset ostavat leivoksia toreilta niin miksi ei ravintolapäivänä?

-TT
Kahvila on avoinna elokuun alkuun saakka. Isäntäväen ollessa muualla, kahvila toimii itsepalvelu periaatteella.

Kesäkonsertti Unicefin työn tukemiseksi sunnuntaina 27.7 klo 10.30 maitolaiturikahvilalla. Esiintymässä jazz-laulaja Reija Lang & co. Osoite Lentteentie 62.

SONY DSC

Jazz-laulaja Reija Lang esiintyy maitolaiturilla 27.7 klo 10.30.
Jazz-laulaja Reija Lang esiintyy maitolaiturilla 27.7 klo 10.30.
Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>