Uukuniemelle saatiin liikennevalot

Suuren maailman meininki vain jatkuu Uukuniemellä ja tällä kertaa liikennevalojen muodossa. Kirkonkylällä asioidessa saattaa hyvinkin joutua pysähtymään punaisiin valoihin, mutta onneksi kyseessä ei ole pysyvä järjestely. Paakasalmen sillan korjaustyöt hidastavat liikennettä syyskuun loppuun asti. – Reunapalkit, pengerkaiteet sekä sillankaiteet uusitaan ja samalla tehdään hiukan paikkaustyötä. Etumuuria mantteloidaan ja siipimuuria pinnoitetaan, Destian työmaapäällikkö Matti Korhonen kertoo. Korhosen mukaan sillan leveys ei juurikaan tule muuttumaan ja urakka on tarkoitus saada valmiiksi syyskuun aikana. Paakasalmen silta on valmistunut 1959 eikä sitä ole korjattu tai kunnostettu kertaakaan 60 vuoden aikana. – Uukuniemellä olemme esittämässä myös Kanavan sillan korjaustyötä ensi kesän ohjelmaan. Lopullinen päätös riippuu uitenkin ELY-keskusksesta sekä heidän budjetistaan, sanoo Korhonen.

Tänä kesänä Destian ohjelmassa on vielä Jyrkilänjoen silta Tarnalassa Sorokulmantiellä. – Siellä on vanha ja erittäin huonokuntoinen betonisilta joka puretaan kokonaan pois ja tilalle laitetaan teräsputki. Kyseinen urakka pyritään niin ikään saamaan valmiiksi syyskuun loppuun mennessä, Korhonen jatkaa. Jyrkiläjoen sillan korjauksen aikana tie suljetaan liikenteeltä ja kierto tapahtuu yleisiä teitä pitkin.

Paakasalmen sillan korjaustyöt hidastavat liikennettä hautausmaan läheisyydessä. Kuva: Sakari Hämäläinen
Uukuniemen ensimmäiset liikennevalot eivät onneksi ole tulleet jäädäkseen. Kuva: Sakari Hämäläinen
Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>