Uukuniemellä vilkas vaalipäivä

Uukuniemen äänestyspaikkana toimineen kirjaston ovi on varsinaisena vaalipäivänä käynyt tasaiseen tahtiin. Iltapäivällä noin kello viiteen mennessä jo lähes historiallisen vanhaan vaaliuurnaan oli äänestyslipun tiputtanut sata henkilöä. Uukuniemen 300 äänioikeutetusta ennakkoon oli niin ikään käynyt äänestämässä sata henkeä.

Aamun ensimmäisten äänestäjien joukkoon kuuluivat Maaret Berg-Tynkkynen ja Jarno Tynkkynen, jotka odottivat illan vaalitulosta jännittynein ja odottavin mielin. – Aktiivisesti olemme seuranneet vaalikeskusteluja ja monet vaalikoneetkin on tullut tehtyä, kertoo Tynkkynen. Berg-Tynkkysen mielestä ehdokkaan valinta on ollut vaikeaa ja eri vaalikoneiden tuloksetovat poikenneet toisistaan. – Paljon oli myös sellaisia kysymyksiä, joista oli vaikea olla mitään mieltä, hän sanoo.

Jarno Tynkkynen uskoo äänestysprosentin olevan edellisiä eduskuntavaaleja korkeampi.

Matti-Pekka Pirhonen saapui äänestyspaikalle myöhään iltapäivällä. Pirhosen mielestä ehdokkaan valinta ei ollut vaikeaa, vaikka ennakkoon käytyjä keskusteluja hän ei juuri ehtinyt seurata. Myös vaalikoneet jäivät testaamatta. Hän arvioi, että äänestysaktiivisuus tulee olemaan korkea. – Ehdokkaisiin ja heidän kannattamiinsa teemoihin tutustuin muuten netin kautta, kertoo Pirhonen.

Matti-Pekka Pirhoselle ehdokkaan valitseminen oli helppo juttu.

Päivän viimeisiin äänestäjiin kuulunut Hannu “Hanski” Valtonen ei ole kertaakaan jättänyt äänioikeuttaan käyttämättä. – Pyrkimys on ollut käydä äänestämässä aina näin virallisena vaalipäivänä, sanoo. Valtonen kertoo, että ehdokkaan päättäminen ei tuottanut päänvaivaa. Lopullisista vaalituloksista hän ei myöskään ota stressiä, mutta aikoo seurata tuloslähetystä ainakin osittain. – Valinta onkin vaikea, kun samaan aikaan on tiedossa jännitysnäytelmää naisten jääkiekossa, sanoo Valtonen.

Päivän viimeisiä äänestäjiä odottamassa Risto Pääkkönen, Sari Suppola, Markku Uimonen ja jo monet vaalit nähnyt, lähes antiikkinen vaaliuurna.

Päivitetty 20.05: Uukuniemellä vaalipäivänä äänesti yhteensä 120 henkilöä ja äänestysprosentti oli 73,3.

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>