Uukuniemellä kaadettiin kolme karhua

Elokuun 20.päivänä alkanut karhunmetsästys oli Uukuniemellä varsin ripeästi suoritettu. Ensimmäisen 1,5 viikon aikana kaadettiin yhteensä kolme karhua. Parikkalan alueella karhuja ammuttiin kaiken kaikkiaan seitsemän. Poronhoitoalueella karhun pyynti tapahtuu itäiselle ja läntiselle alueelle määritellyin kiintiöin ja muualla Suomessa hakemuksesta myönnetyin poikkeusluvin. Karhunkaadosta on ilmoitettava Suomen riistakeskukselle ja poliisille heti ensimmäisenä arkipäivänä kaadon jälkeen. – Jahti meni todella hyvin ja tehokkaasti. Kiitos siitä kuuluu myös kaikille niille, jotka ovat ilmoittaneet karhuhavainnoista. Se on helpottanut todella paljon metsästystä, kertoo Uukuniemen alueen karhunmetsästyksen johtajana toiminut Jussi Ratilainen. Aktiivisten ilmoittajien  lisäksi Ratilainen välittää kiitokset tienpitäjille  luvasta lanata ja harjata tienpintoja, jolloin jäljet ovat olleet paremmin havaittavissa.

Viime viikolla Suurentuvan tilalla karitsan tappanut karhu saatiin kaadettua maanantai-iltana Koivusuolla Saaren pitäjän puolella. Ratilaisen mukaan metsästys keskitettiin kyseiseen yksilöön heti ikävän tapahtuman jälkeen. Täysikasvuinen karhu tappoi lampaan tilan välittömässä pihapiirissä illan tai yön aikana. – Siltä osin asukkaat voivat nyt olla huoletta. Vaikka tarkkaa karhujen lukumäärää on vaikea arvioida niin kyllä niitä silti Uukuniemellä edelleen liikkuu, Ratilainen sanoo.

http://www.suurpedot.fi/suurpedot-ja-me/kohtaaminen/karhun-kohtaaminen.html

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>