Uukuniemeä viedään maailma(nkarta)lle!

Kevättalven aikana opiskelijat ympäri maailmaa ovat ideoineet ja pohtineet Parikkalan ja Uukuniemen alueen matkailun kehittämistä, mahdollisen rajanylityspaikan aukeamiseen liittyviä uhkia ja mahdollisuuksia, Kummunkorkea Koulun käytön lisäämistä sekä Uukuniemen virtuaalikartan tekoa. Mistä tässä oikein on kysymys?

Helena Hannonen oli minuun joulun jälkeen yhteydessä ja tiedusteli olisiko täällä jotain projektia, jonka hänen opiskelijansa voisivat ottaa työn alle. Lopulta aiheiksi valikoituivat matkailu, rajan läheisyys sekä Kummunkorkea Koulun käyttö, kertoo Mirja Ulmanen. Ulmasen koulutus- ja kehittämispalveluja tarjoava yritys on aikaisemminkin ollut mukana kansainvälisissä projekteissa. Uukuniemeläisille tuttu Hannonen puolestaan toimii professorina hawaijilaisessa yliopistossa. Ulmanen on innoissaan yhteistyöstä monikulttuurisen opiskelijaryhmän kanssa ja innoissaan tuntuvat olevan myös opiskelijat. – Opiskelijoita on muun muassa Tongasta, Japanista, Papua-Uusi-Guineasta, Mongoliasta ja Filippiineiltä ja yhteydenpito on hoitunut kätevästi Skypen sekä sähköpostin välityksellä englanniksi, Ulmanen sanoo.

Muutama viikko sitten projektissa mukana olevat opiskelijat pitivät skype-tapaamisen myös kunnanjohtaja Vesa Huuskosen kanssa, joka vastasi heidän esittämiinsä kysymyksiin. Ulmasen mukaan yhdeksi ongelmaksi on osoittautunut englanninkielisten verkkosivujen vähäinen määrä. – Etenkin Uukuniemestä on tietoa saatavilla hyvin niukasti englanniksi. Matkailun edistämisen kannalta kansainvälisellä kielellä tuotettu verkkomateriaali karttoineen olisi kuitenkin tärkeää, Ulmanen sanoo.

Vaikka opiskelijat ovatkin joutuneet nyt selvittämään “sokkona” pienen rajapitäjän taustoja, ei se ole projektin etenemistä estänyt. Ideat ovat virranneet ja yhteenveto mahdollisista matkailunedistämiskeinoista kootaan lähiaikoina. – Opiskelijat ovat perustaneet oman blogin, jossa he kertovat itsestään ja kotiseudustaan. Monella on myös kokemuksia rajan läheisyydessä asumisen hyvistä ja huonoista puolista, kertoo Ulmanen. Myöhemmin blogiin on tulossa myös tietoa muun muassa Kummun projektista. Blogin nimi “The Three Hills Project” kuvastaa kolmea kumpua: koulu-, kirkko- ja kuntoilukumpua. – Kansainvälisen ja aktiivisesti sosiaalista mediaa käyttävän kautta meillä on nyt oivallinen tilaisuus lisätä Uukuniemi-tuntemusta ja saada paikkakunta näkyväksi maailmankartalle, sanoo Ulmanen.

Blogiin ja opiskelijoihin pääset tutustumaan alla olevasta linkistä:

https://thethreehillsproject.blogspot.com/

Uukuniemi -tietämystä lisäämässä. Kuva Skype-palaverista. Kuva: Mirja Ulmanen
Kuva: Mirja Ulmanen
Opiskelijoiden projekti-innostus on jo tuottanut paljon ideoita. Kuva: Mirja Ulmanen.

K.L.

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>