Uukuniemeä viedään maailmalle nyt mainosvideolla

Lauantai 17.10.2020 jää Uukuniemen historiaan päivänä, jolloin ensimmäinen virallinen mainosvideo pitäjästämme näkee päivänvalon. Kuluneena kesänä toteutetussa videohankkeessa ovat mukana Uukuniemen Kyläkauppa, Juholan Biisoniareena, Papinniemi Camping sekä Kärki-Leader. Videon käsikirjoituksesta, kuvauksesta sekä editoinnista ovat vastanneet porvoolaisen Ansa Production Oy:n Sami Suppola ja Antti Kekäläinen.

Vuonna 2014 perustettu Ansa Production Oy syntyi puolivahingossa kahden tradenomiopiskelijan harrastuksen myötä. – Tutustuimme Antin kanssa Haaga-Heliassa ja opintojen aikana osallistuimme Start Up School -ohjelmaan, jossa kehitetään yritysideoita. Harrastus muuttui ensin puolipäivätyöksi ja nyt olemme olleet täysipäiväisiä yrittäjiä jo neljä vuotta, kertoo Suppola.

Yrityksen palveluja ovat muun muassa erilaiset mainosvideot, yritysvideot, opetusvideot ja musiikkivideot, jotka toteutetaan alusta loppuun avaimet käteen -periaatteella. – Tällä hetkellä videot ovat megatrendi, sillä ne ovat todella tehokas tapa viestiä asioita. Meillä on molemmilla omat vahvuusalueemme ja muodostamme hyvän kombon, Suppola jatkaa. Kekäläisen mukaan videoiden kuvaaminen on kiinnostanut häntä jo lapsuudesta asti ja myöhemmin mukaan on tullut myös ohjausta. Suppolan vahvuus puolestaan on valokuvaus. Molemmat ovat oppineet videoiden tuottamisen salat käytännön tekemisen kautta. – Kaupallisesta koulutuksesta on iso etu ja osaamme ylläpitää ja kehittää toimintaa yrityslähtöisesti, sanoo Kekäläinen.

Molempien yrittäjien mielestä alalla on edelleen kasvavat markkinat. Muutos yrityksen perustamisen alkuvuosista tähän päivään on jo ollut merkittävä. – Meillä on vaihdellen 5-10 projektia kuukaudessa, joita tehdään osittain päällekäin, kertoo Kekäläinen. Ansa Productionin päätoimialuetta on Uusimaa, vaikka satunnaisia keikkoja on tehty myös kauemmas Itä- ja Länsi-Suomeen. Iso osa ajasta kuluu Porvoon toimistolla videoita editoiden, joten kuvauspäivät kentällä ovat aina odotettuja ja mieluisia. – Itselleni on jäänyt mieleen kuvauskeikka Forssassa, jossa kuvasimme metsäkoneita keskellä yötä ja tauolla paistoimme nuotiolla makkaraa. Se oli todella erikoista, sanoo Kekäläinen. – Minulle taas on jäänyt yksittäisenä mieleen Eduskuntatalon kuvaukset. Ja tietysti tämä Uukuniemen keikka, jatkaa Suppola.

Suppolan sukujuuret ovat vahvasti Uukuniemellä. Hän kertoo viettäneensä paikkakunnalla sekä kesälomat että joulut jo kolmenkymmenen vuoden ajan. – Vaikka Uukuniemi oli itselleni hyvin tuttua seutua, se avautui viikon mittaisella kuvauskeikalla aivan uudella tavalla, hän sanoo. Kekäläiselle Uukuniemi -kokemus oli uusi, omien sanojensa mukaan positiivinen yllätys. – Rauhallisuuden lisäksi Uukuniemellä oli alkuolettamukseen nähden yllättävän paljon aktiviteetteja ja tekemistä. Sitä halusimme välittää myös videolle, hän sanoo. Suppola ja Kekäläinen painottavatkin, että video on suunniteltu nimenomaan ihmisille, jotka kokevat Uukuniemen ensimmäistä kertaa. Mainosvideon markkinointia on tarkoitus tehostaa ensi keväänä.

Entä mikä olisi miesten mielestä paras yksittäinen kuva tai paikka johon Uukuniemi kiteytyisi? – Kyllä se olisi varmastikin videon alku, Niukkalan kylä ja taustalla näkyvä Pyhäjärvi saarineen, toteaa Suppola lopuksi.

Ansa Production Oy verkossa: https://ansa.fi/

Sami Suppola (vas) ja Antti Kekäläinen kuvaustunnelmissa Uukuniemellä.

Uukuniemi: Makuja, meininkiä ja mielenrauhaa -video on katsottavissa Uukuniemi -kanavalla Youtubessa.

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>