Upeita otoksia tien päältä

Kun osuva kuvauskohde sattuu kohdalle, ei hienoon lopputulokseen tarvita järjestelmäkameroita tai erikoisobjektiiveja. Uukuniemen Kummunkylässä asuva Matti-Pekka Pirhonen todistaa, että puhelimen kamera riittää varsin hyvin. Puuautoa työkseen ajava paluumuuttaja liikkuu tien päällä milloin missäkin ja kaikkina vuorokaudenaikoina. Toisinaan auringon nousut sekä laskut ja öinen taivas luovat ympäristöön taianomaisia postikorttimaisemia, jotka on pakko ikuistaa jos se suinkin vain on mahdollista. – Päivällä otettu kuva oli ihan normaali töihin lähtö kovassa pakkassäässä. Aurinko paistoi osuvasti taivaanrannassa kotikulmilla Kummussa ja se oli tietysti heti ikuistettava, Pirhonen kertoo.

Verikuun aikaan Pirhonen oli liikenteessä Kirkonkylän suunnalla Jänölammentiellä. – Aamupimeällä olin siellä lastia hakemassa ja kun kävin sitomaan auton kuormaa, huomasin miten sopivasti kuu loimottaa kuusten välistä. Se onnistuikin yllättävän hyvin jatkaa Pirhonen.

Vaikka kuvankäsittelyohjelmilla ja erilaisilla filttereillä saa vähän huonommastakin otoksesta mallikelpoisen, ei Pirhosen kuvissa sellaisia ole käytetty. Värit ja tunnelma ovat näissä kuvissa aidoimmillaan.

Pakkaspäivän maisemaa Kummussa. Kuva:Matti-Pekka Pirhonen
Verinen kuu Jänölammentiellä kuvattuna. Kuva: Matti-Pekka Pirhonen

K.L.

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>