Tuomaksen matkassa Filippiineillä

Batangas_Philippines_TuomasViimeisessä juttusarjan osassa Tuomas kertoo Filippiinien hyvistä ja huonoista puolista sekä lähettää terveiset Uukuniemi.infon lukijoille.

2012 kun ensimmäisen kerran matkustin Filippiineille, tänne iski paha taifuuni. Taifuunin rajuus luokitellaan täällä numeroin 1-5, ja se oli silloin suurin eli 5. luokan taifuuni. Yli 1000 ihmistä kuoli tuolloin. Satuin onneks olemaan suurella Cebu-nimisellä saarella, jonne se ei iskenyt kovimmalla voimallaan. Muistan että vettä tuli todella paljon ja kovaa, mutta tuhoa se ei siellä saarella tehnyt. Sittemmin olen luonnonkatastrofeilta onneksi välttynyt. Yksi “läheltäpiti” -tilanne sattui vuonna 2013, kun kiipesimme ns. täydellisen muodon omaavalle tulivuorelle, Mt. Mayonille. Pari kolme viikkoa meidän kiipeämisen jälkeen kyseinen tulivuori syöksi tuhkaa ja kiviä taivaalle ja surmasi 4 ulkomaalaista turistia sekä yhden paikallisen oppaan, jotka olivat kiipeämässä sinne. He jäivät taivaalta tippuvien autonkokoisten kivenjärkäleiden alle.

Nyt täällä on monsuunikausi menossa mutta se tarkoittaa käytännössä hieman lujempaa tuulta ja vaihtelevaa sadetta. Viimeiset pari viikkoa on ollut todella aurinkoista ja lämmintä (noin 30 astetta). Tällä kertaa olen muistanut  käyttää aurinkorasvaa ja pahimmilta ihon polttamisilta olen välttynyt!

Olen yhdensuunnan lipulla vielä liikenteessä, joten paluupäivä Suomeen ei ole vielä tarkalleen tiedossa. Katsotaan nyt mikä on kesätöiden tilanne ja miten rahat riittävät. Todennäköisesti kuitenkin kesäkuun alussa tulen takaisin.

Mielestäni kolme parasta asiaa Filippiineillä ovat  ihmiset, luonto/meri sekä surffaus. Kolme huonointa asiaa taas ovat edellä mainitut luonnonkatastrofit ( joita sattuu täällä valitettavan usein johtuen Filippiinien sijainnista), liikkuminen (poislukien lentoliikenne! Kyseessä on saarivaltio, joten bussi- ja venematkat paikasta toiseen saattavat olla järkyttävän pitkiä ts. 8-20h. Tiet ovat paikoitellen varsin huonossa kunnossa ja lauttaonnettomuuksiakin tapahtuu), sekä kulkukoirat! Toistaiseksi olen tiukoista tilanteista huolimatta välttynyt puremilta…

Henkilökohtaisesti minusta tuntuu että Filippiineillä on hieman huono maine Euroopassa ja varsinkin Suomessa. Tämä on valitettavaa ja  luultavasti medialla on varmasti suuri vaikutus, sillä monesti kun uutisissa on jotain Filippiineiltä, on kysessä joku luonnonkatastrofi. Lisäksi ehkä aikanaan tapahtunut Jolon saaren suomalaisten kidnappaus kummitelee myös takaraivoissa. Tämä ei kuitenkaan tee oikeutta maalle, josta löytyy uskomattoman hienoja paikkoja ja aktiviteettimahdollisuuksia. Hiekkarannat eivät varmasti kalpene Thaimaan vastaavien kanssa! Toki tänne pääsemiseksi joutuu käyttämään hieman enemmän vaivaa (ja välillä myös rahaa) sillä suoria lentoja Helsingistä Manilaan ei valitettavasti vielä ole. Hong Kong toimii kuitenkin mainiona välilaskupaikkana ja lupaan, että se vaiva jonka joutuu käyttämään tänne päästäkseen on varmasti sen arvoista.

Philippines_coron_niiicePhilippines_catanduanes_beach_surfingTerveiset kaikille Uukuniemi.infon lukijoille ja mikäli joku päättää joskus lähteä käymään Filippiineillä niin miulta voi rohkeasti kysellä vinkkejä!

 

 

 

 

 

KL

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>