Tietääkö kuka mitä kuuluu Kalattoman kylälle?

Tommi Jämsä Oulusta toivoo tietoa Kalattoman kylästä. Onko joku järjestämässä retkiä sinne tai onko mahdollisesti joku jo käynyt siellä? Tommi Jämsän isoisä, Tauno Hämäläinen, on syntynyt siellä.

Vastauksia voi lähettää esim. kommentoimalla tätä artikkelia.

 

 

 

Jaa juttu Facebookissa:

2 kommenttia artikkeliin “Tietääkö kuka mitä kuuluu Kalattoman kylälle?”

  1. Tarkkonen Aarne

    Tulihan siellä käytyä tässä taannoin siellä syntyneen Äitini(Eila Toivanen) ja hänen serkkunsa Hannes Hirvosen porukassa.Etukäteen jo Uukuniemi-kirjan ja keskustelujen pohjalta oli käsitys, mitä on odotettavissa.Onneksi oli asiantuntevat oppaat mukana! matkasta on myös kuvia ja pieni videokin, mutta lähinnä niistä paikoista. jossa äitini serkkunsa kanssa asui.Jos laajempi matkakertomus kiinnostaa- ja lyhyesti tiannetta on vaikea muuten kuvata, kuin sanalla SURULLINEN, niin kerron mielelläni lisää, jos kysyjä ottaa yhteyttä.

  2. Martti Heinonen

    Vuodesta -90 lähtien olen käynyt kymmeniä kertoja Kalattoman kylällä ja Isäni kotipaikalla joka on lähellä Ruskealan rajaa. Kylän isot peltoaukeat ovat vielä avoimena eivätkä ole metsittyneet. Asutuksesta on jäljellä enää talojen kivijalat eikä siviiliasutusta ole ollut kymmeniin vuosiin. Kyläkoululla on Venäjän rajavartioston vartioasema ja alue kuuluu rajavyöhykealueeseen joten liikkuminen siellä vaatii rajavyöhykeluvan. Kylä on vieläkin kaunista seutua.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>