Superviikonloppu kruunasi Uukuniemen kesän

Viime viikonloppu jää Uukuniemen historiaan ja asukkaiden sekä vasukkaiden muistoihin todellisena superviikonloppuna. Helteiden lisäksi paikkakunnalla saatiin nauttia harvinaisen monipuolisesta tapahtumatarjonnasta eikä ennätysten rikkomiselta voinut välttyä. – Ehdottomasti top kolmosessa kävijämäärän osalta. Päiväkävijöitä ja ruokailijoita oli arviolta parisataa ja mökit ja caravan-paikat täynnä, kertoo Papinniemen leirintäalueen työntekijä Tuomas Tiainen. Leirintäalueen lauantain ohjelmaan kuului muun muassa Vasukkaiden järjestämä vesiliikuntapäivä ja unikeon viskaaminen Pyhäjärveen. Tämän vuoden Unikeko oli paikkakunnan oma monitoimiyrittäjä Matti Laukkanen. Papinniemen loppukesään mahtuu vielä tapahtumia, jotka huipentuvat elokuun lopussa järjestettävään Elotulirockiin. – Kesäaukioloja noudetetaan normaalisti vielä ainakin koulujen alkuun asti, kertoo Tiainen.

Unikeko Matti Laukkanen sai Pyhäjärvessä lämpimän kylvyn hellessäässä. Kuva: Vasukkaiden Facebook -sivut, Tarjaleena Tiainen.

Myös Uukuniemen Kyläkaupalla on riittänyt kuhinaa. Perjantai oli Kyläkaupan tähän astisen historian toiseksi vilkkain myyntipäivä. Avajaiset pitävät vielä ykköspaikkaa. – Kaiken kaikkiaan on ollut ihan huippukesä. Asiakkaat eivät ole tulleet ostoksille vain maitopurkin perässä, vaan täältä on ostettu kerralla kaikkea, kertoo myymälävastaava Riikka Uimonen. Uimosen mukaan asiakkaat ovat kiitelleet kyläkaupan poikkeuksellisen monipuolista tuotevalikoimaa. – Pääkaupunkiseudun lomalaiset ovat useaan otteeseen ihmetelleet, kun hyllyilyä on löytynyt niin paljon erityisruokavalioihin sopivia elintarvikkeita aina vegemakkaroista kauramaitoon, Uimonen sanoo. Kahvilan puoli on täydentänyt Uimosen mielestä kaupan palveluja juuri siten, kuin on toivottu. Alkukahvien jälkeen siirrytään ostoksille. – Varsinkin ikäihmisille tämä on muodostunut paikaksi, jonne voi tulla istumaan ja ystäviä tapaamaan. Lähteä niin sanotusti “ulos”.

Kyläkaupan Riikka Uimonen kertoo olevansa täysin omalla alallaan. – Tämän parempaa työpaikkaa ja työyhteisöä ei voisi olla, sanoo Uimonen.

Ja sitten se Tenkanen. Juholan Biisoniareenalla nähtiin lauantai-iltana kaikkien aikojen suurin yleisöryntäys helsinkiläisen sporakuskin vetäessä kuudennen keikkansa idyllisessä maalaismaisemassa. Autojonot tien varsilla olivat satoja metriä pitkiä ja kuulijoita paikalla yli 500. – Kaikista Tenkasen keikoistakin tämä oli ihan ykkösilta. Enempää kävijöitä paikka ei olisi yksinkertaisesti enää kestänyt, kertoo Matti Laukkanen. Yrittäjän mukaan viikonloppu vaati veronsa mutta hetken hengähdyksen jälkeen Juholakin vielä soi. Tulevana lauantaina estradille astelee Jaska ja Miikki Duo yllätysesiintyjien kera, 10.8. vuorossa on Värttinä ja kesäkausi päättyy Vetävän vetäessä viimeiset sävelet elokuun pimenevässä illassa.

Tenkanen teki sen taas. Tällä kertaa isommin kuin ikinä. Kuva: Tuomas Tiainen, 2014.

Uukuniemellä riittää elämää.

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>