SM-tason kelkkakisailua Parikkalassa

Moottorikelkkailu on tuttu juttu, mutta entäpä snowcross? Suljetulla radalla ajettava moottorikelkkalaji on vasta lähiaikoina kasvattanut suosiotaan, myös Parikkalan alueella. Kärkikuntien Moottorikelkkakerho ry:n järjestämät kansalliset kilpailut viime vuonna olivat siinä määrin menestyksekkäät, että jatkoa on luvassa ja tällä kertaa SM-kisakarkeloiden muodossa. Snowcrossin SM-sarja starttaa Parikkalan ravi- ja markkinakentällä tulevana viikonloppuna helmikuun 16.-17. päivä. Kärkikuntien Moottorikelkkakerhon puheenjohtajan Aki Makkosen mukaan ilman riskien ottamista ei voi myöskään onnistua ja sen vuoksi yhdistyksen miehet tarttuivat tuumasta toimeen. Päätös kisojen järjestämisestä tehtiin heinäkuun kuumimmilla helteillä Parikkalan markkinakentällä. Nyt hiekkakenttä on muuttunut huipputason snowcross-kilparadaksi. Loppukesän ja syksyn aikana markkinakentällä suoritettiin isot raivaustyöt ja uutta maata ajettiin alueelle Makkosen mukaan kymmeniä rekkakuormallisia. Kansallisten kisojen rataan verrattuna hyppyrit ovat nyt suurempia ja kokonaisuus katsojienkin kannalta näyttävämpi. Myös lunta on tänä vuonna riittänyt ruhtinaallisesti.
Kaksipäiväisiin kilpailuihin odotetaan runsaasti yleisöä, jonka vuoksi kisapaikalle ollaan luomassa Makkosen sanoin stadion-luokan puitteet.
– Ensimmäistä kertaa meillä on kisapaikalla anniskelualue ja tarjolla erilaista väliaikaviihdettä sekä vatsan täytettä, Makkonen kertoo.

Moottorikelkkakerhon toiminta on Makkosen mielestä saanut kaivattua piristystä muun muassa paristakymmenestä uudesta jäsenestä, joita on  liittynyt joukkoon myös esimerkiksi naapuripitäjästä Kesälahdelta. Huonolumisten talvien seurauksena koko moottorikelkkailu kärsi pienestä inflaatiosta, mutta nyt lajin suosion suunta on jyrkässä nousussa. – Parikkalassa on pitkä historia ovaaliajossa ja kiihdytyskisoissa, joten tämä on sille ihan luonnollinen jatkumo, Makkonen toteaa.

Tunnelmaa ravi- ja markkinakentällä viime vuoden kansallisissa kisoissa.
Tänä vuonna rata tulee olemaan haastavampi, näyttävämpi ja hyppyrit korkeampia.

Linkki tapahtuman verkkosivuille:

Snowcross-radan lisäksi Kelkkakerhon miehet ovat kunnostaneet myös alueen moottorikelkkareitistöä. Esimerkiksi Akonpohjasta Niukkalan kautta Kesälahdelle menevä uraa on viime syksynä raivattu ja merkattu uudestaa. – Uralla tehtiin viime syksynä linjamuutoksia sen verran, että reitti kulkee nykyään maisematornin kautta. Nyt kelkkailijat voivat pysähtyä ihastelemaan näköalaa tai paistamaan makkaraa, kertoo Makkonen. Uran parannustöitä tullaan jatkamaa taas ensi kesän ja syksynä. Kelkkakerhon urastokartan voi jokainen ladata kerhon kotisivuilta
(www.kkmkk.com) omaan älypuhelimeen “reitistöt” kohdasta. Sen jälkeen kartta näkyy laitteen maps-sovelluksessa.

K.L.

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>