Rajapirtin kuntosalin valvontaa tehostetaan

Rajapirtin kuntosalilaitteitaRajapirtin kuntosalilla on toistuvasti jätetty painoja tankoihin, käsipainoja ympäri salia ja hikilammikoita kuivaamatta. Näin ollen kuntosalin käyttö 1.8.2014 alkaen ainoastaan Uukuniemen Urheilijoiden jäsenille (jäsenmaksun 7€ aikuiset/ 3€ lapset voi maksaa UnU:n tilille FI49 5001 0740 0006 56) 

Tästä syystä kuntosalille asennettiin myös tallentava kameravalvonta Lantec Oy:n toimesta. Kamerat eivät nauhoita käyttäjien ääniä ja niistä tarkistetaan henkilöllisyys ainoastaan mahdollisissa väärinkäytöstapauksissa ja tarkistettaessa onko kuntosalilla kävijöillä jäsenmaksu maksettuna.
Uukuniemen Urheilijat
Sihteeri Vesa Berg
Jaa juttu Facebookissa:

9 kommenttia artikkeliin “Rajapirtin kuntosalin valvontaa tehostetaan”

  • Vesa Berg

   Voidaan rajata, mutta jutusta tosiaan unohtui maininta, että näin ei ollu tarkoitus. Jos urheiluseuran jäseneksi ei halua liittyä, voi maksaa 10 euron kannatusmaksun, joka oikeuttaa myös salin käyttöön. Ensisijaisesti kuitenkin suositellaan seuraan liittymistä ja tällöin hinta on myös edullisempi.

 1. On törkeää että näin hienoa systeemiä ei voida kunnioittaa ja siivota jälkiään jos käyttää salia. Aivan oikein että jotenkin rajataan ja valvotaan hommaa. Nostan näkymätöntä hattua niille jotka ovat yhteiseksi hyväksi rakentaneet hienon salin ja torun niitä jotka eivät ymmärrä jälkiään siivota.

 2. oiva tikkinen

  Nyt meni yli.Vai että valvontakamerat on asennettu rajapirttiin.Herää muutamia kysymyksiä maksoiko unu nämä laitteet? kuka on vuorannut maamiesseuralta kuntosali alueen?Voidaanko vaatia unun jäsenyyttä, jos käyttää kuntoilulaitteita?

  • Vesa Berg

   Valvontakamerat on asennettu nimenomaan kuntosalin puolelle, koko Rajapirttiä ei ole tarkoitus valvoa. Jos tarkoitat kuntosalilaitteita, niin kyllä UNU ne nimenomaan maksoi. Jos taas tarkoitit kameravalvontaa, niin ei maksanut. Nimeltä mainitsematon yksityinen henkilö maksoi ne…
   Kuntosalin alueen on vuokrannut Maamiesseuralta UNU kahdenvälisellä sopimuksella. Jäsenyys tai salimaksun maksaminen voidaan vaatia.

 3. Kuntoilija

  UnU:lle kiitos hienosta kuntosalista! Maksan mielelläni 7 e vuodessa tai 10 e kannatusjäsenyydestä. Ilman muuta pitää jonkinlainen valvonta olla, niin se on muuallakin.

 4. Vesa Berg

  Selvennös tilanteesta.

  Rajapirtin kuntosalin käyttö suunniteltiin alunperin vapaaksi kaikille. Kuntosalin avajaisista oleen lehtijutun näki kuitenkin myös terveystarkastaja, joka otti yhteyttä Imatralta. Jos sali on kaikille avoin, koskee sitä samat säädökset kuin kunnan saleja ja näin ollen satojen eurojen tarkastusmaksut ym. tulevat myös urheiluseuran maksettavaksi. Parikkalan kunta kieltäytyi maksamasta tarkastusmaksuja, kun asiaa tiedusteltiin sillä periaatteella, että sali säilyy kaikille avoimena. Kunnan, Leader-toimiston ja terveystarkastajan ehdotus oli, että kuntosalin käyttö rajataan vain Uukuniemen Urheilijoiden jäsenille.
  Ja näin myös siis tehtiin.

  Jos asia kaihertaa kuitenkin mieltä, niin UNU ottaa mielellään vastaan lahjoituksena sen noin 500 euroa välittömästi (tarkastusmaksut), joilloin voimme pitää salin kaikille avoinna.

  Valvontalaitteiden tulo salille taas johtuu siitä, että salilta on hajoitettu seuraavaa kahden kuukauden sisällä: ikkuna, nyrkkeilysäkki, ikkunan suojasäleikkö, laakeroinnit lähes 1000 euron tangosta ym. Sekasotkua siellä taas on ollut viikoittain.

  Jos asiat vaivaavat mieltä, niin ottakaa yhteyttä.

 5. Salin saaminen tänne on hieno juttu ja vaatinut ison ja vapaaehtoisen ja palkattoman työn tekijöiltään. Nämä samaiset ahkerat myös imuroivat, heiluttavat lattialuuttua, pyyhkivät hiet välineista, keräävät roskat jne l. tekevät työn joka ei missään näy muuta kuin siinä tilanteessa että se jää tekemättä

  Kiitetään heitä eikä niristä ja nurista kun on jotain hyvää saatu ihan itse tekemättä.

  UNUn tukeminen on todella pieni panostus. Kaupungissa kuntosalivuokrat ovat likimain 100 e kuukaudessa. Kameravalvonta on jokapaikassa ja eihän se haittaa jos ei aio pistää paikkoja sekaisin, vai mitä.
  Jätetään sali puhtaaksi ja siivotaan omat jälkemme ja torun minäkin niitä jotka eivät viitsi jälkiään siivota ja toivon liikunnallisia hetkiä kaikille.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>