Raija Henttonen asetetaan kirkkoherran virkaan sunnuntaina

Parikkalan seurakunnan uusi kirkkoherra Raija Henttonen asetetaan virkaansa ensi sunnuntaina 21.helmikuuta klo. 10 Parikkalan kirkossa. Kirkkoherran virkaanasettamisen toimittaa Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkänen.

Koronatilanteen vuoksi tilaisuus vietetään ilman läsnä olevaa seurakuntaa. Henttonen toivoo, että mahdollisimman moni osallistuisi tilaisuuteen Parikkalan seurakunnan YouTube -kanavan kautta. – On tärkeää, että seurakunta rukoilee oman paimenensa puolesta, Henttonen toteaa.

Mahdolliset juhlat vietetään myöhemmin koronatilanteen helpoittaessa. Tällä hetkellä Henttonen ei edes haaveile omista juhlista vaan näkee tärkeimmäksi tehtäväkseen parikkalalaisten henkisen ja hengellisen tukemisen. – Koronataistelu vie meiltä kaikilta voimavaroja ja epävarmuus lisää toivottomuuden tunnetta. Kirkko on kriisien keskellä tärkeä toivon tuoja sillä vaikka me etsimme vielä ulospääsyä, Jumala näkee jo loppuratkaisun. Me olemme Hänen kädessään, sanoo Henttonen.

Mahdolliset muistamiset Henttonen toivoo osoitettavan Yhteisvastuukeräykselle. – Alueemme koronatilanne heikkeni juuri kun valtakunnallinen Yhteisvastuukeräys avattiin. Joudumme lykkäämään perinteisiä lipas- ja listakeräyksiä, joista saadaan valtaosa Yhteisvastuukeräyksen tuotoista. Pelkään, että se vaikuttaa keräyksen tulokseen, toteaa Henttonen.

Tänä vuonna Yhteisvastuukeräys pureutuu ikäihmisten taloudelliseen ahdinkoon. Aihe on Henttoselle tärkeä, sillä geronomiopiskelijana hän on kiinnostunut ikääntyneiden elämänlaadusta ja sen kehittämisestä.

Yhteisvastuukeräykseen voi osallistua verkossa osoitteessa yhteisvastuu.fi/parikkala tai MobilePayllä numerolla 50961.

Parikkalan seurakunnan YouTube -kanavalle pääset alla olevasta linkistä!

https://www.youtube.com/channel/UC_BUqvnYbPFWde7CdOivJTA

Raija Henttonen on Parikkalan seurakunnan uusi kirkkoherra. Kuva: Raija Henttosen kotialbumi.Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>