Radioammattilainen Jari Nordström

TEKSTI JA KUVAT: TT


jari_nord_1

 

Uukuniemen kesäisissä tapahtumissa on vuosien ajan voinut bongata pitkän miehen joko kameran tai mikrofonin kanssa. Viimeksi hänet nähtiin Uukuniemen Kummunkylässä 17.7 järjestetyssä Wanhat autot ja koneet tapahtumassa. Kyseessä on helsinkiläinen media-alan pioneeri, radioammattilainen Jari Nordström, joka viettää kesälomiaan Uukuniemellä, josta hänen äitinsä on kotoisin.

– Syntymästä saakka tähän ikään asti olen täällä käynyt. Paljon on paikka muuttunut vuosien saatossa, mutta paikan henki on aina säilynyt hyvänä, miettii Nordstrom.

 

Kaimat kuvassa. Jari Nordström (oikealla) haastattelee Wanhat autot ja koneet tapahtuman järjestäjää Jari Venhovaaraa. Jarit olivat entuudestaan tuttuja toisilleen.
Kaimat kuvassa. Jari Nordström (oikealla) haastattelee Wanhat autot ja koneet tapahtuman järjestäjää Jari Venhovaaraa. Jarit olivat entuudestaan tuttuja toisilleen.

Uukuniemellä Norström tapaa paljon tuttuja

Nykyään Nordström toimii radiotoimittajana ja videokuvaajana Radio Valossa. Kyseinen radiokanava tuottaa ja julkaisee ohjelmia, joita tekevät kehitysvammaiset, vammaiset ja muut tukea tarvitsevat ihmiset. Sen tavoitteena on tukea vammaisten omaehtoista ja tuettua mediatuotantoa, järjestää koulutuksia, tukea tekijöiden vuorovaikutusta ja tarjota näkyvyyttä tuotetuille ohjelmille.

Nordström olikin kesälomallaan ikään kuin töissä Uukuniemellä.

-Teen Wanhat ajoneuvot ja koneet tapahtumasta jälkilähetyksen radiokanavallemme, tarkentaa Nordström kuulokkeet korvillaan ja mikki kädessään.

Media-ala on Nordströmille erittäin tuttua työtä sillä hän aloitti videoiden tekemisen jo 1980 -luvulla. Monet uukuniemeläiset saattavat muistaa hänet kesäteatterin katsomosta juurikin videokamera kädessä.

Nordström on vuosien saatossa tehnyt töitä mm. Radio Helsingissä ja Bassoradiossa. Myös Yle Puheella on kuultu Nordströmin tuotoksia. Radio Valolla hän aloitti työt vuonna 2010. Hänen tekemänsä Helsingin patsaat sekä Metroasema -sarja radio-ohjelma, oli ehdokkaana vuoden äänituotannoksi vuonna 2014.

Toimittajana Nordström on päässyt haastattelemaan muun muassa pitkän linjan urheilutoimittaja ja -selostaja Hannu-Pekka Hännistä, joka myös sattuu olemaan yksi Nordströmin esikuvista. Nordström on itsekin kova urheilufani ja tehnyt jääkiekkoselostuksia HIFK:n peleistä yhdessä Edu Kehäkettusen kanssa.

-Tykkään työstäni. Minua kiinnostaa mi­kä maail­mas­sa muut­tuu ja mi­kä ei, pohtii Nordström.

Hän kertoo olevansa kova puhumaan ja juttelevansa mielellään erilaisten ihmisten kanssa. Nordström kuulemma puhuisi vaikka ei radiossa olisikaan. Uukuniemellä parasta on hänelle tuttujen morjestaminen. Haastattelu keskeytyikin moneen otteeseen, kun tutut uukuniemeläiset tulivat kyselemään Jarin kuulumisia.

-Täällä kaikki ovat niin mukavia, iloitsee Nordström.

Nordström toivoo lopuksi että mahdollisimman moni lukija seuraisi ja tykkäisi Radio Valon toiminnasta sosiaalisessa mediassa. Wanhat ajoneuvot ja koneet tapahtuman juttu kuullaan Radio Valossa elokuun aikana. Seuraa sivua www.radiovalo.fi  Kanava löytyy myös niin facebookista, instagrammista kuin twitteristäkin.

wanhat_ajoneuvot_7


Jari Nordström

Radioammattilainen ja videokuvaaja

Työskentelee Radio Valossa, joka julkaisee ohjelmia joita tekevät kehitysvammaiset, vammaiset ja muut tukea tarvitsevat ihmiset.

Viettää kesälomat Uukuniemellä


Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>