Papparin kesä ei kalpene edes auringolle: uudistukset ja huippuesiintyjät siivittävät läpi lomakauden

Kesälomia suunnittelevien kannattaa nyt kaivella kalenterit esiin! Papinniemen leirintäalueen lähestyvä sesonki takaa sen, ettei Uukuniemeltä tarvitse poistua koko kesänä. Uudistuksia on luvassa niin majoitus-, aktiviteetti- kuin ohjelmatarjonnankin puolella. Yrittäjä Niko Hälvä odotuksissa on kaikkein vilkkain kesä. – Markkinointiin on panostettu ja puskaradiokin on toiminut tehokkaasti. Vakiokävijöiden rinnalle olemme saaneet myös paljon uusia asiakkaita, Hälvä sanoo. Vaikka virallisiin kesäkauden avajaisiin on vielä muutama kuukausi aikaa, voi papparin rantoja käydä “fiilistelemässä” jo maaliskuun 30. päivä Biisonipilkki -tapahtumassa. Nyt kolmannen kerran järjestettävässä kaiken kalan kisassa on mahdollisuus voittaa vaikka pilkkivehkeet unohtuisivat kotiin tai kalaonni ei muuten suosi. Kaikkien osallistujien kesken arvotaan 300 euron arvoinen lahjakortti Kesälahden Monimestaan. – Useat yritykset ovat mukana tavarapalkinnoilla ja lahjakorteilla. Aiempina vuosina osallistujia on ollut reilu sata, joten odotukset ovat samaa luokkaa osallistujamäärän suhteen, sanoo Hälvä. Yleisten sarjojen lisäksi omat sarjat löytyvät nuorille ja yli 65 -vuotiaille. Pilkkiaika on klo. 10-14 ja siirtymät alussa ja lopussa 30 minuuttia. Osallistumismaksuun (15€/nuoret 10€) sisältyy myös biisonikeitto. – Säävaraus on toki olemassa jäätilanteesta riippuen. Mikäli yöpakkaset jatkuvat, pystytään kisa mitä todennäköisimmin kuitenkin järjestämään, sanoo Hälvä. Rantasauna on lämpimänä klo. 16 alkaen ja illalla on myös karaoke. – Ravintolaa pidämme auki puoleen yöhön saakka.

Leirintäalueen 11 mökkiä saavat kevään aikana seurakseen yli 50 neliöisen uuden isoveljen, johon mahtuu majoittumaan jopa kahdeksan henkilöä. Hälvän mukaan mökin on tarkoitus valmistua siten, että se on vuokrattavissa viimeistään juhannusviikosta lähtien. Liiketoiminnan uusi aluevaltaus, siirrettävä ulkokeittiö, korkataan käyttöön. – Erikoisuutena ulkokeittiössä on Mibrasa -merkkinen puuhiiligrilli, joka antaa ruokaan erinomaisen savun maun. Liikkuva keittiö mahdollistaa myös ravintolakeikkojen tekemisen kesätapahtumissa, Hälvä kertoo. Puuhiiligrillin ansiosta ruokatarjontakin tulee laajenemaan ja biisoniburgereiden maku paranemaan entisestään.

Viime kesänä Papinniemeen rantautunut “kelluva mökki” eli saunalautta risteilee kesällä Pyhäjärvellä rajan pinnassa. Kestoltaan noin neljän tunnin pituiset retket starttaavat tiettyinä päivinä ennalta määrättyihin kellonaikoihin. Henkilökunnan lisäksi saunalautalla voi seilata yhtä aikaa 12 matkustajaa. Saunomismahdollisuuden lisäksi myös ruokailu järjestyy tilauksesta. – Yritykset ja ryhmät voivat varata yksityisristeilyjä, muistuttaa Hälvä. Kesäksi on tulossa myös siirrettävä saunavaunu ja palju, joita voi vuokrata paikan päällä tai mukaan. – Ja jatkamme toki myös asuntoauton vuokrausta, Hälvä sanoo.

Kesäkauden avajaisissa 25.5.  pääesiintyjänä nähdään Kauko Röyhkä. Lisäksi luvassa on muun muassa karaokea hyvää juoma ja ruokaa unohtamatta. Juhannuksen perinteisissä kokkojuhlissa puolestaan esiintyy Marko Haavisto & Poutahaukat ja Babloa, joka tällä kertaa esiintyy Los Panos -bändinsä kanssa. – Juhannuspäivän spesiaali on “Marstion henkeen” -brunssikonsertti, jossa Bablo bändeineen esittää hiljattain edesmenneen Harri Marstion biisejä. Sekä aattona että juhannuspäivänä esiintyy myös Green River Band, joka soittaa CCR:n covereita, Hälvä kertoo. Myös muu kesän artistiesiintyjäkattaus on alkanut hahmottumaan ja heinäkuussa kuullaan ainakin Mustat Silmät -yhtyettä (13.7.) ja Jarkko Martikaista (20.7.). Kauden huipentuma on edessä kuitenkin vasta elokuun lopussa, jolloin Elotulirock tekee comebackin vuosien tauon jälkeen. – Ensimmäisestä Elotulirockista tulee kuluneeksi nyt kymmenen vuotta, ja olemme alkaneet herätellä Uukuniemen Ilo ry:tä eloon järjestääksemme 10 -vuotisbileet. Suunnittelu on aloitettu ja muutamia artisteja on jo varmistunut kuten Joose Keskitalo & The Mystic Relevation of Teppo Repo, Räjäyttäjät, Luukas Oja, Kuuhullu sekä 7 Stout Clan. Esiintyjäehdotuksia otetaan mielellään vielä vastaan, kertoo Hälvä.

Tänä vuonna kaikkiin tapahtumiin on mahdollista hankkia ennakkolippuja netin kautta. Myös majoitusvarauksissa kannattaa olla nopea. – Ja tietysti uusimmat mökit ovat vuokrattavissa kesäajan ulkopuolellakin, toteaa Hälvä.

Papinniemen kesätapahtumien tarkemmat tiedot päivitetään Uukuniemi.infon tapahtumakalenteriin.

Kesäkauden avajaisten pääesiintyjä Kauko Röyhkä. Kuva: Nauska

Juhannusaaton kokkojuhlaa tähdittää Marko Haavisto & Poutahaukat. Kuva: Tarmo Valmela
Bablo kuuluu jo Papparin juhannuksen vakiokalustoon. Kuva: Pasi Rytkönen
Heinäkuussa lavalle hyppää muun muassa Jarkko Martikainen. Kuva: Olli Häkkinen
Elotulirock is back! Joensuulainen Kostajat-yhtye esiintyi ensimmäisessä Elotulirockissa vuonna 2009.
Kuva: Arto Rinne

K.L.

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>