Papinniemen kesäkausi pyörähti käyntiin

Terassilla kelpasi syödä ja juoda auringonpaisteessa.
Terassilla kelpasi syödä ja juoda

Kesän alkamiselle on monia varmoja merkkejä. Monelle uukuniemeläiselle kesä alkaa vasta, kun Papinniemen leirintäalue avataan. Niin myös tänä vuonna.

Leirintäalueen yrittäjänä toista kesää jatkava Matti Moller oli mainostanut lauantaina 31.5 pidettyjä avajaisia iskulauseilla: musiikkia, sapuskaa ja juomaa. Hän oli luvannut kaikille tulijoille munkkikahvit, saunaankin kuulemma pääsisi.

Toimittajan saapuessa paikalle rantasaunan savupiipusta tuprutti jo kovasti savua.
Autosta ulos astuessa ei voinut olla haistamatta terassilta sieraimiin kantautuvaa herkullista hampurilaisten tuoksua. Taustalla soi kesäinen musiikki.

Kaikesta päätellen Matti on sanansa mittainen mies.

Terassin pöydät olivat täyttyneet mukavasti ihmisistä, vaikka viime päivinä oli ollut varsin kylmää ja sateista säätä.  Kuin tilauksesta oli lauantai illaksi alkanut kirkastua.

Tunnelma oli rennon rauhallinen. Matilla ja työntekijöillä kiirettä kuitenkin riitti, sillä Papinniemen kuuluisat ruokaherkut maistuivat hyvin terassilla istujille.

Sarvisaaren naisporukka
Sarvisaaren veneilijät

Sarvisaaresta vesiteitse

Vastapäisestä Sarvisaaresta olivat paikalle saapuneet Marja Malinen, Sara Makkonen, Ilmo Nousiainen, Sisko Nousiainen, Linni Nousiainen ja Miina Nousiainen.

-Tulimme naisporukalla syömisreissulle meidän omalle lähigrillille, kertoivat naiset ja lapset yhdessä.

Viime vuosina Papinniemen yhdeksi vetonaulaksi ovat muodostuneet paikallisesta biisoninlihasta valmistetut hampurilaiset. Ruokapuoli ei petä tänäkään kesänä, sillä kokin koulutuksenkin omaava yrittäjä Matti Moller on loihtinut tarjolle biisonihampurilaisten lisäksi vedettyä possua ja vega-namia mustapapupihvillä.

-Todella hyvät ruoat jälleen kerran, tuntuu että Papinniemen hampurilaiset paranevat kesä kesältä, sanoo Sisko Nousiainen

Papinniemeen kesällä 2011 valmistunut vierasvenesatama on mahdollistanut lähisaarissa asuville asukkaille helpon käynnin leirintäalueelle. Malinen ja Nousiainen kertoivat, että venematka Sarvisaaresta on automatkaa huomattavasti lyhyempi ja kätevämpi. Tietä pitkin käyntejä olisi vähemmän.

-Käymme täällä kesällä jätskillä ja uimassa, kertoo Malinen.

Uukuniemellä ja lähiseudulla on totuttu, että Papinniemessä tapahtuu. Naisten toiveissa olisi leirintäalueelle mm. maalaismarkkinat, biisoninlihan suoramyyntiä ja tapahtumia lapsille.

Keinumassa ollut Miina Nousiainen halusi kertoa myös oman toiveensa: lämpimiä ilmoja!

-TT

Korjaus: Jutussa oli virheellisesti kerrottu Ilmo Nousiaisen sukunimeksi Makkonen. Päivitetty 02.06.2014. -TT

 

Leirintäalueyrittäjä Matti Moller.
Matti Moller

Papinnniemen vastaanotto

Papinniemen hiekkaranta

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>