Papinniemeen uusi ranta-asemakaava

Papparin biitsit ovat jo sulaneet ja uuden mökin pohjien tekokin pistetty aluille. Juhannukseksi valmistuva mökki on samalla myös koko leirintäalueen suurin. Nyt Papinniemeen suunnitellaan uutta ranta-asemakaavaa. Tiistaina kunnanhallitus päätti esittää kunnanvaltuustolle uuden ranta-asemakaavan lisäämistä kaavoitusohjelmaan vuosille 2019-2021.

Vuonna 2016 laaditun Papinniemen Matkailu Oy:n ja Parikkalan kunnan välisen maanvuokrasopimuksen mukaan vuokralainen vastaa puoliksi kaavan laatimisesta aiheutuvista kustannuksista ja sitoutuu rakentamaan 100 neliömetriä uusia rakennuksia, mukaan lukien jätevesjärjestelmään liitetty saunarakennus. Rakentamisen osalta velvoite on jo täytetty. Uusi kaavoitus helpottaisi muun muassa rakennuslupien myöntämistä ja siksi se on tarkoitus saada valmiiksi nopealla aikataululla leirintäalueen jatkokehittämistä ajatellen. – Nykyinen kaava ei oikeuta enää esimerkiksi päärakennuksen laajentamiseen. Mahdollisia uusia rakennuspaikkoja suunnitellaan aikanaan yhdessä kaavoittajan kanssa, sanoo Niko Hälvä.

Jos kunnavaltuusto hyväksyy kaavoitusohjelman täydentämisen, on ranta-asemakaavan valmistelut tarkoitus aloittaa heinäkuun alussa.

Virallisiin kesäkauden avajaisiin on enää aikaa tasan kuukausi. Lauantaina 25.5. vietettävien avajaiskarkeloiden pääesiintyjänä nähdään Kauko Röyhkä.

Pian se taas alkaa: Papparin kesä!
Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>