Palvelutalon muutostyöt alkavat pian

Entisen palvelutalon muutostyöt aloitetaan pian, kun  kunnan vapaa-aikapalvelut, kirjastopalvelut sekä järjestö-ja kokoustilat on tarkoitus keskittää saman katon alle. Uuden vapaa-aikakeskuksen yhteyteen jää myös muutama huone hostellitoimintaa varten. Vapaa-aikakeskus herättänyt Uukuniemellä paljon keskustelua sekä puolesta että vastaan. Keväällä järjestetyn yhdistysten kuulemistilaisuuden jälkeen 28 asukasta allekirjoitti esityksen, jossa toivottiin muutoksia muun muassa kunnan edustajien esittämiin pohjaratkaisusuunnitelmiin. Esityksessä toivottiin leivinuunin säilyttämistä esimerkiksi leiväntekokursseja silmällä pitäen. Lisäksi haluttiin selvittää alakerran tilojen käyttömahdollisuutta sekä kuntosalivälineitä liikuntatilan yhteyteen. Mikäli kirjasto siirtyy vapaa-aikakeskuksen yhteyteen, toivottiin käyttömahdollisuutta esimerkiksi kulunvalvontajärjestelmän avulla.

Esitys käsiteltiin 4.4. Harjulinnassa käydyssä keskustelutilaisuudessa, jossa olivat paikalla Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Markku Uimonen, kunnanjohtaja Vesa Huuskonen, kulttuuripäällikkö Eeva Paakkinen ja liikunnanohjaaja Jari Venhovaara.  Kunnan johtoryhmä käsitteli esityksen 9.4. Kunnanjohtajan  mukaan esityksessä haluttiin lähtökohtaisesti tarkentaa viranhaltijatasolla tapahtuvaa valmistelua, jonka vuoksi asian käsittely kunnallisessa toimielimessä katsottiin tarpeettomaksi. Esitykseen liittyvät asiat on käsitelty kunnan talousarviossa ja -suunnitelmassa. Kunnostukseen on tarkoitus käyttää talousarviossa kiinteistöihin osoitettua kunnossapitorahaa.

Tekniseltä osalta suunnittelua on jatkettu siten, että tilat olisivat käytettävissä syyskuun alusta lähtien. Rakentamispäällikkö Heikki Määttäsen mukaan muutostyöt aloitetaan heti kun lupaprosessi on saatu päätökseen. Alakerran tiloja ei oteta aktiivikäyttöön, vaan ne toimivat  varastotilana. Yhtenä kiistakysymyksenä ollut leivinuuni on rakentamispäällikön mukaan tarkoitus säilyttää. Koska uuni sijaitsee samassa tilassa kirjastotilojen kanssa, vaatii leivontakurssitoiminnan toteuttaminen kuitenkin jonkin verran järjestelyjä.

Vapaa-aikakeskuksen järjestyssäännöt sekä tilojen käyttömaksut määritellään syyskuuhun mennessä. Kirjaston siirtyminen vapaa-aikakeskuksen yhteyteen riippuu vanhan kunnantalon myyntiaikataulusta. Siirtoon on Määttäsen mukaan varauduttu syyskuun aikana. Mahdollisuutta kirjaston muuttamisesta osa-aikaiseksi omatoimikirjastoksi tarkastellaan kunnanjohtaja Huuskosen mukaan vuoden 2019 talousarvion yhteydessä.

K.L.

Jaa juttu Facebookissa:

3 kommenttia artikkeliin “Palvelutalon muutostyöt alkavat pian”

  1. Jussi Ranta

    Palvelutalon muuttaminen pitäjäläisten monitoimitaloksi on asukkaiden toimintamahdollisuuksien ja yhteishengen ylläpitämisen kannalta tärkeä hanke. Tilojen moninainen käyttö tuo hankkeeseen voimaa ja vuorovaikutusta. Hosteltoiminta, liikuntamahdollisuudet, kokoontumistilat ja kirjasto ovat juuri tätä. Ns. leivinuunihuoneen käyttö- osana kirjastoa-lukusalina, kirjaston kerhohuoneena, pienimuotoisten kamarikonserttien ja leivontakurssien pitopaikkana, on tila, josta voi muodostua pitäjäläisten yhteinen “olohuone” ja on ratkaisevan tärkeä päätavoitteen toteutumisen kannalta. Kirjaston siirtymisen sitominen nykyisen kirjastotalon myyntiin, siirtää hankkeen keskeisen osan toteutumisen hamaan tulevaisuuteen! Myös kirjaston siirto tulisi toteuttaa siis syksyllä. Pitäjätalohanke olisi nähtävä vahvana sykäyksenä Uukuniemen pitäjän viihtyisyydelle ja kehitykselle. Jos kokonaisuuden muodostuminen siirtyy vain “aika rientää ja pöksyt”!

  2. Evers, Sirkka-Liisa

    Tämä on hieno suunnitelma, jonka toivon todellakin toteutuvan. Oma käyttömahdollisuuteni on tosin rajallinen, koska olen ulkosuomalainen ja vain noin 4 kk/vuodessa Suomessa. Ajattelen vain taaksepäin, miten paljon olen saanut oppia maatalousnaisten Rajapirtillä pidetyillä kursseilla hiihtolomieni aikana. Toivotan myötätuulta hankkeelle. Terveisin Sirkka-Liisa

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>