Nuorisoseuralle avustusta

Uukuniemen nuorisoseura saa avustusta kirkonkylällä sijaitsevan seurantalon kuntoarvion laatimiseen ja seinän korjauksiin. Valtion myöntämän avustuksen suuruus on 3000 euroa. Tänä vuonna seurantalojen korjauksiin jaetaan valtionavustuksia yhteensä 1,65 miljoonaa euroa. Etelä-Karjalan alueella myös Parkkarilan sosiaalidemokraattinen työväenyhdistys saa 3000 euroa Lappeenrannassa sijaitsevan Tirilän työväentalon huoltotöihin sekä valaistuksen korjaamiseen.

Seurantalojen korjausavustuksilla on tarkoitus säilyttää seurantalojen kulttuurihistoriallisesti arvokasta rakennusperintöä, mahdollistaa niiden erityispiirteet säilyttävä korjaaminen ja käytettävyyttä parantavat välttämättömät muutostyöt. Avustus on tarkoitettu ensisijaisesti perinteisten ja vakiintuneessa käytössä olevien seurantalojen välttämättömiin korjaustöihin. Valtionavustus ei voi kattaa kaikkia hankkeen kustannuksia ja avustuksen suuruus harkitaan tapauskohtaisesti. Omarahoituksen tulee olla noin 20 prosenttia ja myös talkootyö lasketaan omarahoitukseksi. Avustuksen edellytyksenä on asianmukaisesti laadittu korjaussuunnitelma sekä kustannusarvio.

Avustusten hakuaika on vuosittain syyskuussa ja avustuksen hakijayhteisön sekä talon on täytettävä tietyt yleiset ehdot muun muassa seurantalon omistukseen, hallintaan ja käyttöön liittyen. Avustus on tarkoitettu vapaassa kansalaiskäytössä oleville seurantaloille, joiden omistajia ovat esimerkiksi työväenyhdistykset, nuorisoseurat, maamiesseurat, pienviljelijäin yhdistykset ja osastot, raittiusyhdistykset, kotiseutuyhdistykset ja kyläyhdistykset.

Nuorisoseurantalo Uukuniemen kirkonkylällä.
Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>