Laulava raitiovaununkuljettaja keräsi paljon yleisöä Juholan tilalle

Aarne Tenkanen
Aarne Tenkanen

 

Uukuniemen Niukkalassa Juholan tilalla järjestettiin lauantai-iltana 19.7 kesän ensimmäinen Juhola-soi musiikkitapahtuma, jossa esiintymässä oli Aarne Tenkanen yhdessä tapahtumaa varten kerätyn Koe-eläinpuisto orkesterin kanssa. Orkesterissa soittivat mm. uukuniemeläiset Topi Pöyhönen ja Petri Tiainen.

Tenkanen on alunperin Gösta Sundqvistin radio-ohjelmaan 90-luvun alussa luotu kuvitteellinen hahmo. Hänet  esiteltiin helsinkiläisenä raitiovaununkuljettajana jonka pääasialliset kiinnostuksen kohteet ovat naiset ja alkoholi. Varsinainen laulajaura alkoi vuonna 1995 julkaistun Hemaisevan seksikäs pörröpää- singlen myötä.

 

 

 

Tenkanen sai valtaisat suosionosoitukset keikkansa päätteeksi.
Tenkanen sai valtaisat suosionosoitukset keikkansa päätteeksi.

Humoristinen sanailu veti yleisön puoleensa

Matti Laukkasen sukutilalle, Juholaan, oli saapunut runsaasti yleisöä. Niin paikallisia, lomalaisia kuin lähiseudun ja kuntien asukkaitakin. Olipa Juholaan tullut bussilastillinen helsinkiläisiäkin. Yksi järjestäjistä, uukuniemeläinen Ari Rönkkönen, kertoo tapahtumaan myytyjen lippujen määrän olleen noin 350 kappaletta.

Tenkanen järjesti varsinaisen shown. Juholan tilan remontoitu navetta ja sen yliset keräsi sankoin joukoin katsojia kuuntelmaan tätä piikittelevää moottoriturpaa. Keikkasetti koostui Tenkasen omista kappaleista kuin myös Gösta Sundqvistin legendaarisista Leevi and the Leavings hiteistä. Väliin mahtui tenkasmaisia välispiikkejä ja yleisön huudattamista. Rakennus raikasi kun ihmiset lauloivat tuttuja kappaleita yhdessä solistin kanssa. Osa innostui jopa tanssimaan lavan edessä ja kertomaan Tenkaselle omia suosikkikappaleitaan. Keikan aikana tuli selväksi moneen otteeseen Tenkasen kiinnostus yleisön kauniimpaa sukupuolta kohtaan.

 

 

Juholan tilalla riitti lauantai iltana vilskettä.
Juholan tilalla riitti lauantai iltana vilskettä.

Reilu tunti meni kuin siivillä kuunnellessa hänen omalaatuista laulutyyliä ja Koe-eläinpuisto orkesterin hienoa soittoa. Yleisön raikuvat aplodit ja suosionosoitukset olivatkin varsin ansaitut

Tenkasen loistavan ja menevän shown päätteeksi. Keikka päättyi Leevi and the Leavingsiltä lainattuun, yhteen heidän tunnetuimpaan kappaleeseen, Pohjois-Karjalaan. Eipä tarvinnut Tenkasen paljoa laulaa kun yleisö hoiti sen hänen puolesta. Joku tosin huomautti että Etelä-Karjalassahan tässä kuitenkin ollaan.

Aarne Tenkaselta on juuri ilmestymässä uusi levy nimeltään Ymmärrät varmaan.

Seuraavan kerran Juhola soi ensi viikonloppuna kun lavalle astuu Paroni Paakkunainen yhdessä Ugu bändin kanssa.

http://juholantila.fi/

-TT

Tenkanen eläytyi täysillä.
Tenkanen eläytyi täysillä.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Aarne Tenkanen lumosi yleisönsä.
Aarne Tenkanen lumosi yleisönsä.
Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>