Lauantaina seikkaillaan! Uukuniemen “ruskarastit” kierretään vaikka koko perheen voimin

Miltä kuulostaisi Uukuniemen oma Amazing Race? Lauantaina seikkailu omalla kylällä yksin, kaksin tai vaikka koko perheen voimin on mahdollista! Parikkalan kunnan nuorisotoimen koordinoimaan maksuttomaan ja kaikille suunnattuun toimintapäivään kuuluvat Uukuniemen kyläseikkailu sekä Uukuniemi äksön. Ilmoittautuminen ja startti radoille tapahtuu klo. 12-14 välisenä aikana vapaa-aikatalo Nuotalta.

– Koronan takia lähtöaikataulu on suunniteltu väljäksi, etteivät kaikki rysähdä paikalle samaan aikaan. Jokainen rasti suoritetaan ulkona ja pistielle on varattu käsidesiä, kertoo Parikkalan kunnan vs.nuorisotyöntekijä Marita Hänninen.

Uukuniemen kyläseikkailu perustuu rastirataan, joka kierretään kartan avulla rauhassa omaan tahtiin. Uukuniemi äksön puolestaan on hiukan haastavampi reittivalinta, jossa rastit etsitään vihjeiden avulla. Nopeimmin koko äksön-radan selvittänyt joukkue palkitaan. Rata tulee suorittaa jalkaisin ja pukeutumisessa kannattaa huomioida sääolosuhteet, sillä reitti kulkee myös metsässä.

– Mitään varsinaista loppuaikaa emme ole asettaneet, vaan rasteilla ollaan kunnes kaikki joukkueet ovat ne kiertäneet, Hänninen kertoo. Rastihenkilöt ova vapaaehtoisia yksityishenkilöitä ja yhdistysten edustajia. Lisäksi paikalla on ensiaputaitoisia Spr:n henkilöitä.

Kaikkien rastipassin palauttaneiden kesken arvotaan palkinnot ja kierrokselta löytyy myös niin kutsuttu bonusrasti, josta palkitaan parhaiten suoriutunut. Palkinnot toimitetaan jälkikäteen voittajille.

– Reitti on suunniteltu helppokulkuiseksi, joten se sopii kaikille. Vastaavat tapahtumat järjestettiin Parikkalassa vajaa viikko sitten ja siellä ikähaitari oli ilahduttavasti 3 -vuotiaista yli 75 -vuotiaisiin, Hänninen sanoo.

Vastaava tapahtuma järjestettiin Parikkalassa viikko sitten. Kuva: Marita Hänninen.
Tapahtuma on suunnattu kaikenikäisille ja rastit voi kiertää joukkueena koko perheen voimin. Kuva: Marita Hänninen.

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>