Kyläkaupan kuljetuspalvelu toimii jälleen

Etelä-Karjalan alueella koronavirusepidemia on kiihtymisvaiheessa ja tilannekuvaa päivitetään seuraavan kerran tämän päivän aikana. Voimassa on kiihtymistason kasvomaskisuositus, joka koskee kaikkia julkisia sisätiloja (kaupat, ostoskeskukset, pankit, kirjastot, kirkot ja kulttuurilaitokset). Kasvomaskisuositus koskee myös joukkoliikennettä, tapahtumia, yleisötilaisuuksia, sisätiloissa tapahtuvia harrastuksia ja muuta vapaa-ajanviettoa sekä yksityisjuhlia (häät, isot syntymäpäivät, valmistujaiset jne.) Tarkemmat tiedot voimassa olevista suosituksista löytyvät jutun lopusta.

Tiukentuneista rajoituksista huolimatta kauppa-asioinnit hoituvat Uukuniemen alueella helposti vaikka puhelinsoitolla tai sähköpostiviestillä. – Haluamme tarjota taas kotiinkuljetuspalvelun, jolloin riskiryhmään kuuluvillakin on mahdollisuus meillä asioida. Vaihtoehtoisesti voimme pakata ostokset valmiiksi ja ne voi käydä noutamassa sovittuna ajankohtana kaupan takalaiturilta, kertoo kyläkauppias Jouni Suppola. Kotiinkuljetuspalvelu on maksuton ja Uukuniemen lisäksi ostoksia toimitetaan Honkakylä-Mikkolanniemi-Tarnala-alueelle. Laskutus tapahtuu kaksi kertaa kuukaudessa. – Muutoinkin kaupalla asoidessa tulisi muistaa noudattaa yleisiä suosituksia. Käytetään käsidesiä, huolehditaan turvaväleistä ja tullaan ostoksille vain terveinä, Suppola muistuttaa.

Uukuniemen Kyläkaupan puh.nro: 044 2447940

Sähköpostiosoite: uukuniemenkylakauppa@gmail.com

Jouluherkkuja itselle tai lahjaksi. Oman kylän kaupasta!
Mustaojan tilan uunijuustomaitoa saa kyläkaupalta aina tilanteiden niin salliessa! Varauksia voi tehdä kaupalle. Kuva: Mustaojan tilan Facebook: https://www.facebook.com/mustaojantila

Etelä-Karjalassa voimassa olevat suositukset

Tilannekuvaryhmä on päättänyt asettaa voimaan seuraavat suositukset 3.12.-31.12.2020. Suositukset ovat voimassa viranomaisille, väestölle, toiminnan harjoittajille sekä opetuksen järjestäjille:

Yksityistilaisuude​​​t:

Yksityistilaisuuksissa on voimassa 10 hengen kokoontumisrajoitus.

Opetuksen järje​​​stäminen:

Toisen asteen opetus suositellaan siirrettäväksi etäopetukseen 7.12.2020 alkaen opetuksen järjestäjän välttämättömäksi katsomaa lähiopetusta lukuun ottamatta.
Varhaiskasvatus ja perusopetus jatkavat kuten ennenkin.

Julkiset tilat:

Kirjastojen tapahtumat perutaan ja oleskelutilat, kuten lehtisalit suositellaan suljettavaksi. Kirjojen lainaus- ja palautustoiminta jatkuu. Kirjastossa saa asioida vain asioiden hoitamisen kannalta välttämättömän ajan ja pyydetään suosimaan ennakkovarauksia. Kirjaston asiakkaita kehotetaan vahvasti käyttämään maskia.
Museoiden ja nuorisotilojen asiakasmäärä rajataan 20 henkilöön. Nuorisotoimintaa suositellaan osittain siirrettäväksi verkkoon, mutta nuorisotilat voivat olla kuntien harkinnan mukaan auki 20 hengen rajoitus huomioon ottaen.

Ryhmäharrastustoiminta:

Yli 20-vuotiaiden ryhmäharrastustoiminta sisä- ja ulkotiloissa suositellaan keskeytettäväksi joukkue- ja kontaktilajeissa. 
Lasten ja nuorten ryhmäharrastustoimintaa voi jatkaa erityistä harkintaa käyttäen, 20 hengen rajaus huomioiden. Ryhmäharrastustoiminnassa tulee huomioida lajin luonteeseen liittyvät riskit. Jos harrastustoimintaa ei keskeytetä, tulee huomioida sosiaali- ja terveysministeriön ohje siitä, että osallistujien sekä lasten saattajien tulee voida välttää lähikontakti toisiinsa.
Ammattilais- ja kilpaurheilijoiden harjoittelu pyritään turvaamaan siten, että harjoittelua voi jatkaa, mikäli se on turvallista ja kokoontumisrajoituksia sekä kokoontumisia koskevaa ohjetta pystyy noudattamaan. Yleisöä saa olla erillisessä katsomossa 20 henkilöä, mutta tällöin on huolehdittava, etteivät yleisö ja urheilijat kohtaa. Urheilijoita saa olla kerralla koolla 20 henkilöä.

Matkustaminen:

Matkustamista Suomen ja Venäjän välillä tulee välttää. 
Kaikkea liikkumista leviämisvaiheessa oleville alueille suositellaan välttämään. Liikkumista tulee välttää erityisesti alueille, joissa koronavirustilanne on Etelä-Karjalaa vaikeampi. Matkustamista pohjoisen hiihtokeskuksiin ja ulkomaille tulee välttää. 
Hallitus suosittelee välttämään tarpeetonta matkustamista muualle paitsi maihin, joita maahantulon rajoitukset eivät koske. 

(Tiedot Eksoten verkkosivuilta: eksote.fi/Koronavirus)

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>