Kumpuun koulukavereita tapaamaan

Jos tulevan sunnuntain aktiviteetit ovat vielä auki, kannattaa suunnaksi ottaa Kummun entinen koulu. Kummunkorkea koulu Oy:n järjestämä avoimien ovien päivä ja kohtaamiskahvit ovat oivallinen tilaisuus törmätä entisiin opinahjon kasvatteihin. Samalla on mahdollisuus hankkia muistoksi koulun vintiltä löytyneitä vanhoja oppikirjoja ja opetustauluja. Vanhimmat oppikirjat ovat 1950 -luvulta.

Kummun koulun rakentaminen aloitettiin jo vuonna 1926, mutta varsinainen opetustoiminta käynnistyi vasta 1930 -luvun alussa. Sotien jälkeen lasten määrä kasvoi siinä määrin runsaasti, että tarvetta oli jo lisätilalle. Laajennusosa rakennettiin 1953. Koulutoiminta jatkui vuosikymmenien ajan aina kevääseen 2010 saakka, jolloin Parikkalan kunta lopulta päätti lopettaa koulun Uukuniemellä. Onneksi joukko kyläläisiä ja neljä aktiivista yhdistystä päättivät ostaa koulurakennuksen ja perustaa Kummunkorkea koulu Oy:n. – Suuri investointi oli maalämpöön siirtyminen, mikä verotti kassaa lähes 60 000 euroa. Investointi on kuitenkin osoittautunut oikeaksi valinnaksi ja mahdollistaa ylläpidon taloudellisesti, kertoo Jouni Suppola.

Nyt koulukiinteistön asunnoissa on kolme vuokralaista ja juhlasalia vuokrataan yhdistyksille ja yksityishenkilöille esimerkiksi perhejuhlien ja kokousten pitopaikaksi. Myös Kansalaisopiston käsityöryhmä kokoontuu edelleen koulun tiloissa. -Sunnuntain tapahtumaan odotamme entisiä koululaisia noin 50-100. Tuolloin esittelemme myös mahdollisuuden liittyä koulun kannattajajäseneksi ilman osakeyhtiön osakkuutta, sanoo Suppola lopuksi.

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>