Kohta loppuu niukkuus

Kun kesäkuu koittaa, ei Uukuniemen Niukkala enää ole nimensä veroinen. Tällä hetkellä vielä autiolta vaikuttava kylänraitti saa todellisen muodonmuutoksen, kun entiselle kunnantalolle avattavan hostellin viereen vanhaan pankin kiinteistöön avautuu Uukuniemen kyläkauppa. Mikä vielä parempaa, kaupan yhteyteen aukeaa myös kahvila-baari, joka tunnetaan jatkossa Evakkotaival-nimellä.

Kauan odotetun kaupan ja kahvilan (josta ei enää osattu edes unelmoida) takana ovat kolme muskettisoturia: Kimmo Tynkkynen, Jouni Suppola ja Matti Laukkanen. Suppolan mukaan yrittäjiksi on lähdetty nyt puhtaasti kotiseuturakkaudesta. Mikään kultakaivos kauppabisnes tuskin tulee olemaan. – Kyllä kyseessä on jo ihan yhteiskunnallinen vastuunkanto. Varsinkin talvella pimeän ja autiolta vaikuttavan kylän läpi ajaminen on surkea näky, sanoo Suppola. Kesäkaupasta ei suinkaan ole kyse, vaan yrittäjien vakaa tarkoitus on pitää kauppaa auki myös talvella. – Aukioloaikoja tietysti supistetaan, mutta muuten ainakin ensimmäinen talvi katsotaan kuinka asiakkaita käy. Kesällä kauppa on todennäköisesti avoinna päivittäin, Suppola jatkaa.

Kaupan vakituiseksi työntekijäksi on tulossa entuudestaankin uukuniemeläisille tuttu Riikka Uimonen. Kesän kiireimmäksi sesonkiajaksi apukäsiksi on tulossa myös muutama nuori kesätyöntekijä. – Isoimmat muutokset rakennuksessa on jo tehty ja seiniä kaadettu siten, että kahvilaa ja kauppaa pystyy pyörittämään samalta kassalta. Tarkoituksena on, että saadaan kauppa auki viimeistään kesäkuun alussa, kertoo Tynkkynen. Kyläkaupan valikoimaan kuuluvat peruselintarvikkeet ja päivittäistavarat. Lisäksi siellä näkyvät paikallisten tuottajien tuotteet. Kahvilassa puolestaan voi nautiskella pikkusuolaista- ja makeaa sekä virvokkeita. Alkoholijuomavalikoimaan kuuluvat tavalliset vähittäistavarakaupoissa myytävät alkoholijuomat. – Asiakkaiden palaute on tietysti tärkeä ja toiveetkin pyritään ottamaan huomioon kaupan valikoimassa. Merkittävä asiakasryhmä meille on myös vapaa-ajanasukkaat, Suppola painottaa. Suppolan mukaan myös kahvilan terassi kunnostetaan ja remontoidaan ennen avajaisia. Lisäksi vanhan kaupakiinteistön pihalla sijaitseva bensatankki otetaan taas käyttöön.

Vielä toistaiseksi nimetömään Laukkasen omistamaan hostelliin pääsee majoittumaan niin ikään kesäkuun alusta lähtien.

Vasemmassa reunassa vanha kauppakiinteistö, keskellä tuleva hostelli ja oikealla pala tulevaa kauppaa.
Jaa juttu Facebookissa:

2 kommenttia artikkeliin “Kohta loppuu niukkuus”

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>