Kesälahden Osuuspankin liikevoitto lähes edellisen vuoden tasolla

logoKesälahden Osuuspankin liikevoitto tilikaudelta 2015 ylitti ennakko-odotukset. Korkokatteen laskusta huolimatta pankin liikevoitto oli lähes edellisen vuoden tasolla ollen 1 154 000 euroa (2014: 1 195 000 euroa). Tulosta paransi erityisesti kertaerina kirjatut OVY Oy:stä, OP-Korttiyhtiö Oy:stä ja OP-Henkivakuutus Oy:stä saadut ylimääräiset osingot ja myyntivoitot, joita liikevoitto sisältää 580 000 euroa. Talletuskasvua edelliseen vuoteen oli 2%.

Pankin hallitus valittaa toimintakertomuksessaan toimialueen vaisua taloudellista toimeliaisuutta. Rakentaminen ja investoinnit ovat olleet jäissä muutamaa yksittäistapausta lukuunottamatta. Luotonannon kasvua onkin tullut lähinnä toimialueen ulkopuolisista lainoituksista.

Jäseniä pankilla oli vuoden lopussa 2394. Kasvua edelliseen vuoteen oli 29 jäsentä. Lisäosuuksille pankin hallitus ehdottaa 0,65 %:n ja Tuotto-osuuksille 3,25 %:n korkoa.

Kesälahden Osuuspankilla on konttorit sekä Kesälahdella että Uukuniemellä. Uukuniemeltä pankin hallituksessa istuvat Sakari Hämäläinen (vpj) ja Esko Karhinen.

Tasekirja 2015 on kokonaisuudessaan luettavissa pankin verkkosivuilla tästä linkistä

JL

Kokouskutsu

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>