Kahvia ja kukkia hautojen hoitopäivänä

Uukuniemeläinen rupattelutuokio
Uukuniemeläinen rupattelutuokio

Keskiviikkoaamuna 4.6 järjestettiin seurakunnan hautojen hoitopäivä Paakasalmen hautausmaalla. Tapahtuma alkoi perinteisesti hartaudella, jonka toimitti kirkkoherra Erkki Lemetyinen. Hetken hiljentymisen jälkeen martat tarjoilivat pullakahvit. Sen jälkeen oli hautojen kuntoon laittamisen vuoro.
Ilmapiiristä pystyi aistimaan, että kaikista oli mukavaa viettää lämmintä kesäaamua kauniilla Paakasalmen hautausmaalla ja kysellä toisiltaan kuulumisia.  Tuttujahan tässä oltiin.

Uutta hautakiveä ja kukkien loistoa

Petri Taulio ajoi paikalle Joensuusta saakka. Taulio tuli tosin työn puolesta, sillä hän omistaa Joen kivituote Oy:n, joka valmistaa  hautamuistomerkkejä. Hän oli toimittamassa uutta hautakiveä yhdessä apumiehensä kanssa.

– Toimitamme hautakiviä lähinnä Pohjois-Karjalaan ja sen lähialueille, kertoo Taulio.

Aivan hetkessä ei hautakivi ja siihen tulevat kaiverrukset valmistu.

Petri Taulio (vasemmalla) näyttää miten hautakivi asetellaan paikalleen
Petri Taulio (vasemmalla) näyttää miten hautakivi asetellaan paikalleen

– Pyrimme tekemään mahdollisimman monta kiveä kerralla, mutta jos yhdelle kivelle pitäisi laskea työaikaa, se olisi noin muutama päivä.

Kiven asettaminen paikalleen sujui näppärästi lava-autosta löytyvän pienen nosturin avulla. Ainoa asia mitä Taulio harmitteli oli aamulla tehty turha kivien puhdistus, sillä matkalla oli luonto tehnyt tehtävänsä ja peittänyt

kivet siitepölyllä.

Jos joltain oli aamulla unohtuneet kukat kotia, ei hätä ollut tämän näköinen. Entiseen tapaan hautausmaan parkkipaikalle oli parkkeerannut pakettiautoillaan kukkienmyyjät. Yksi myyjistä oli Parikkalalainen Pekka Repo, joka iloitsi alkukesän tasaisesta säästä.

– Myynti alkoi tänä vuonna aikaisemmin. Pilvinen sää on parempi niin ei kukat kuiva, sanoo Repo.

Monet ostivatkin kukkia sekä omaistensa haudoille että kotiin viemiseksi.

 

Pekka Revolla oli monenlaisia kukkia myytävänä
Pekka Revolla oli monenlaisia kukkia myytävänä

-TT

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>