“Kahvakuulille” kyytiä! Lauantaina painot lentelevät Niukkalan urheilukentällä

Lauantaina 12.5. painot heiluvat myös Rajapirtin ulkopuolella, kun Niukkalan urheilukentällä käydään historian ensimmäinen Health Lab Painonheittocupin osalilpailu. Entinen olympialaji on nähty olympiakentillä viimeisen kerran vuonna 1920. Kolmen osakilpailun mittaisen painonheittocupin organisaattori on Serp Oy ja sen “keulahahmona” toimii Seppo Räty. Toinen osakilpailu järjestetään Ristiinassa Närhilässä 19.5. ja finaali Savonlinnassa Tanhuvaarassa 16.6. Tapahtuman yhtenä tavoitteena on korostaa liikunnan ja lihaskunnon kohottamisen merkitystä myös aikuisiällä. Health Lab cupissa miehet ja naiset kilpailevat ikäkertoimilla toisiaan vastaan, jolloin kaikilla on tasapuoliset mahdollisuudet osoittaa kuntoisuutensa. Osakilpailujen yhteistulosten perusteella jaetaan rahapalkinnot viidelle parhaalle mies- ja naiskilpailijalle. Lisäksi jokaisessa osakilpailussa palkitaan kolme parasta kaikissa sarjoissa. Sarjoja kilpailussa on 30 -vuotiaista ylöspäin viiden vuoden välein. Painonheittocupissa kilpaillaan pituusheitossa, mutta myös korkeusheitto on kilpailumuotona mahdollinen. Lisäksi kilpaillaan moukarinheitossa. Suomessa hiukan tuntemattomammaksi jäänyt painonheitto on suosittu laji  monissa muissa maissa, ja esimerkiksi Amerikassa se on jopa moukarinheittoa suositumpi. Uukuniemellä tapahtuman järjestäjäseurana toimii Uukuniemen Urheilijat ry ja tukijoina ovat olleet useat paikalliset yritykset sekä yhdistykset.

Ensimmäisissä Health Lab Painonheittocupin kolmessa osakilpailussa kilpailee yhteensä 10 naista ja 7 miestä omissa lohkoissaan Cupin kokonaiskilpailujen voitosta. Naisten sarjoissa käydään kovin kamppailu 500 euron voittopotista talvella halli ME:n heittäneen Mirja Kokon (N55, 16,22), halli EM 3:nn Kirsti Koron (N40, 15,74) ja Liisa Mäkitörmän (N65, 14,89) kesken. Miesten sarjoissa puolestaan ennakkoarvioissa voitosta taistelevat Veikko Kujala (M85), Aulis Savola (M85) ja Sami Koistinen (M35). Yhteensä Cupissa nähdään yli 360 heittosuoritusta ennen kuin kokonaiskilpailun lopputulokset ovat selvillä.

 

Health Lab Painonheittocup 1. osakilpailu lauantaina 12.5.2018 Niukkalan urheilukentällä

Kisapaikalle on ilmainen sisäänpääsy.

Kisaohjelma:
10:00 – 10:30 Painonheitto naiset & miehet, sarjat 70-100 vuotta
10:45 – 12:00 Painonheitto naiset & miehet, sarjat 50-65 vuotta
12:15 – 13:45 Painonheitto naiset & miehet, sarjat 30-45 vuotta

Tapahtumassa tarjolla myös
– Paikallista lihasoppaa
– Partiolaisten muurinpohjalettuja
– Kahvia yms.

Tervetuloa!

 

K.L.

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>