Joulu(kuu) alkoi Mikkolanniemeltä

Sunnuntaina Mikkolanniemen toimintakeskuksella vietettiin Maailman pienimpiä joulumessuja järjestyksessään jo 22.kerran. Kyläyhdistyksen järjestämän tapahtuman avasi tänä vuonna Juholan Biisoniareenan yrittäjä ja uukuniemeläisten vuoden virallinen unikeko Matti Laukkanen. Puheessaan Laukkanen kiitteli kyläyhdistyksen aktiivisuutta, josta muiden olisi hyvä ottaa mallia. Hän myös toivoi Uukuniemen ja Saaren yhteistyön tiivistämistä paikkakunnan vireyden säilyttämiseksi. – Pienten on pidettävä yhtä ja toimittava yhteisymmärryksessä, Laukkanen sanoo.

Kyläyhdistyksen Raimo Penttinen kertoo, että messujen järjestäminen on yksi vuoden kohokohdista. – Talkooväen kanssa olemme viime viikkoina kokoontuneet laittamaan paikkoja kuntoon ja virittelemään jouluvaloja tunnelmaa luomaan. Suuri kiitos kuuluu myös kaikille yrityksille, jotka ovat sponsoroineet kinkkuarvontaa, sanoo Penttinen. Kinkkuja arvotaan vuosittain aina yhtä monta kuin on messuvuosiakin, joten haaste kasvaa koko ajan. – Ensi vuonna pitäisi kinkkuja haalia kasaan jo 23 kappaletta, Penttinen jatkaa.

Kyläyhdistys tunnetaan parhaiten Mikkis-teatterista ja ensi kesän harjoitukset on jo aloitettu. Näyttelijäkaartiin kuuluu niin vanhoja tuttuja kuin uusia kasvoja. Ohjelmistossa on vuorossa Tatu Pekkarisen Klaara ja hänen Vihtorinsa. Ohjaajana toimii Paavo Vanhanen.

Alla messutunnelmia kuvien muodossa:

Maailman pienimmät joulumessut järjestettiin toimintakeskuksella 22. kerran.
Myytävänä oli muun muassa taidokkaita käsitöitä ja kukka-asetelmia.
Hallikaisen herkkuja. Joulun sesonkituotteita ovat tyrniglögi ja sinappi.
Mikkolanniemen kyläyhdistyksen tontut Jouko Nevalainen (vas.) ja Raimo Penttinen.
Avauspuheen piti Uukuniemen oma supermies Matti Laukkanen. Itsenäisyyspäivänä kahvila Evakkotaival saa pöydille koristeeksi Mollerin mehiläisvahakynttilät.
Kahviossa pääsi herkuttelemaan tortuilla ja joulupuurolla.
Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>