Hyvän mielen jouluaatto kahvilalla

Tänä jouluna ei Uukuniemellä tarvinnut viettää aattoa yksin. Kahvila Evakkotaipaleella järjestetty jouluaatto-iltapäivän kokoontuminen ja ilmainen ruokailu keräsi paikalle noin kymmenkunta paikkakuntalaista kirkonkylältä ja Niukkalasta. Nopealla aikataululla neljän vapaaehtoisen voimin toteutettu tapahtuma sai paljon kiitosta ja hyvän joulumielen kaikille. – Tyytyväinen olen, että saatiin tämä järjestettyä ja palaute on ollut positiivista, summaa Vesa Berg.

Bergin mukaan ensimmäisen kerran ajatus yksin jouluaan viettävien yhteisestä tapahtumasta syntyi jo joitain vuosia sitten ja tällä kertaa idea pääsi viimeinkin toteutukseen. Uukuniemen kyläkaupan ja kahvilan yrittäjät antoivat tilat käyttöön ja sponsoroivat jouluruoilla, jotka muuten olisivat joutuneet hävikkiin. Myös viime viikon sähkökatkoksillakin oli osuutta asiaan. Parikkalan Pika-Pulla puolestaan sponsoroi joulutortut ja piirakat. Kinkku sekä muu tarvittava hankittiin yksityisellä lahjoituksella kun Parikkalan kunnanhallituksen varajäsen Niko Viitala lahjoitti vuoden kokouspalkkiot tapahtuman järjestämiseen. – Lahjarahalla joulupöydästä saatiin vielä suunniteltua runsaampi. Lisäksi kaikille ruokailemassa käyneet saivat pienen joululahjankin, kertoo Berg.

Vielä ei ole varmaa tuleeko tapahtumasta uusi uukuniemeläinen perinne. Vaikeinta oli suunnitella, miten aattoruokailu tavoittaisi kohderyhmän, jolle se oli tarkoitettu. Tavoitteena Bergin mukaan oli, että jokaisella olisi halutessaan mahdollisuus jonkinlaiseen sosiaaliseen kanssakäymiseen jouluaattona ikään tai muuhun tekijään katsomatta. – Jos tapahtuma pidetään uudelleen, voisi olla syytä miettiä esimerkiksi kuljetuksen järjestämistä sellaisille henkilöille, jotka eivät muuten pääse paikalle, sanoo Berg.

Lämmin kiitos Uukuniemen Kyläkaupan yrittäjille, Parikkalan Pika-Pullalle, Niko Viitalalle ja kyläkaupan tehokaksikolle Riikka Uimoselle sekä Ilkka Pölläselle.

Jouluaaton yhteishetki sai paljon positiivista palautetta.
Kyläkaupan Riikka Uimonen oli yksi aattopäivän tapahtuman vapaaehtoisista. – Täällä on oikein lämmin ja mukava tunnelma. Uskon että kaikki viihtyvät, sanoo Uimonen.
Vesa Berg jakoi jokaiselle tapahtumaan osallistuneelle pienet joululahjat.
Ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi. Halukkaat saivat jouluherkkuja mukaansa myös kotiin.
Muutama vuosi sitten Helsingistä Uukuniemelle muuttanut Niko Viitala teki lahjoituksen, joka helpotti tapahtuman järjestämistä. Viitala pyörähti paikalla yhdessä tyttärensä kanssa.
Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>