Hyvää on kannattanut odottaa! Uukuniemen Kyläkaupan ja kahvilan ovet avataan perjantaina

Eipä voisi viikonloppu huomenna paremmin alkaa! Koko kevään odotus palkitaan viimein, kun Uukuniemen uuden kyläkaupan ja kahvilan ovet avataan asiakkaille perjantaina 14.6. klo. 9.00. Kolmelle yrittäjämiehelle viime viikot ovat olleet työntäyteistä ja jännittävää aikaa. Hommia on riittänyt niin kauppakiinteistön muutostöissä kuin papereiden pyörittelyssäkin. – Sisätiloissa on kolme väliseinää kaadettu, jotta saatiin rakennus paremmin kaupan ja kahvilan tarpeisiin sopivaksi. Myös kassaholvit on muutettu pakastetiloiksi sekä kylmiöksi, kertoo Jouni Suppola. Suppolan lisäksi kaupan perustajiin kuuluvat kiinteistön omistaja Kimmo Tynkkynen sekä Juholan Biisoniareenan yrittäjä Matti Laukkanen. Käytännön töissä on ollut avustamassa iso joukko talkooväkeä. – Meillä on uskoa Uukuniemeen ja haluamme olla kehittämässä alueen palveluja. Jos kauppa saadaan pyörimään omillaan niin se riittää, Suppola toteaa.

Kaupan valikoima on Suppolan mukaan tavallinen kyläkaupan valikoima ja tavarantoimittajina ovat Atria, Valio, Kespro, Hartwall ja Olvi. Hyllyilyä löytyy yli tuhat eri tuotetta ja valikoimaa kehitetään asiakaspalautteen pohjalta. Palveluihin kuuluvat myös bensa- ja nestekaasuasema sekä Veikkauksen piste. Syksyllä kaupan yhteyteen on suunnitteilla oma kyläapteekki. Kyläkaupan valttikortteina Suppola ja Laukkanen pitävät paikallisuutta ja lähialueen tuottajien tuotteita, kuten uukuniemeläistä ylämaankarjan- ja biisoninlihaa, karitsaa ja lammasta ja paikkakunnan perunaa. Vihanneksia tuodaan naapuripitäjästä Saarelta ja mansikka-amppeleita Marjoniemen taimitarhalta. Myös kesäkukkamyyntiä on tiedossa. – Tässä ollaan hiilijalanjälkeä pienentämässä merkittävästi kun kauppaan pääsee kävellen ja lihakin tulee läheltä, yrittäjät sanovat pilke silmäkulmassa. Ainakin ensimmäisenä talvena kauppa palvelee asiakkaita muutamina päivinä viikossa. – Jatkoa katsotaan sitten kysynnän ja tarpeen mukaan kun tiedetään miten asiakkaita riittää, toteaa Suppola.

Kahvilan puolella tarjolla on pikkusuolaista, makeita leivonnaisia, virvokkeita ja myös hanaolutta, joita kelpaa nautiskella remontoidulla terassilla. Yrittäjien toiveissa on tehdä kahvila-baarista uukuniemeläisten olohuone ja kohtaamispaikka, jossa pääsee vaihtamaan ajatuksia ja “hoitamaan” sosiaalisia suhteita. Kyläkaupan myymälävastaavana toimii tuttu kasvo Riikka Uimonen, joka on työskennellyt aikoinaan Uukuniemen Sale -myymälässä sekä Pyhäjärven kyläkaupassa. Kesän ajan kaupan henkilökuntaan kuuluvat myös Joensuussa autoasentajaksi opiskeleva Kaisa Matikainen sekä tuore ylioppilas Elli Haverinen.

Viime kesästä lähtien myymäläauto on vieraillut Niukkalassa kahtena päivänä viikossa. Sen liikkeisiin kyläkaupan yrittäjät eivät aio juurikaan ottaa kantaa. Pysähdyspaikkana on ollut Laukkasen omistaman entisen kunnantalon ja kirjaston pihapiiri. Nyt rakennus on saanut uuden elämän hostellina. – Käytäntö tässä parhaiten varmasti opettaa kuinka jatkossa toimitaan myymäläauton suhteen ja millaisia päätöksiä asiakkaat tekevät, Laukkanen toteaa.

Vaikka kyläkaupan ovet avataankin jo perjantaina, järjestetään viralliset avajaiskarkelot vasta juhannusviikolla torstaina 20.6.  – Ensin varmistetaan että tekniikka toimii ja kassat pyörivät ennen kuin pistetään täysi rytinä päälle, sanoo Laukkanen. Avajaisissa kahvitarjoilusta vastaavat Uukuniemen Martat ja grillimakkaratarjoilusta Kummun kyläyhdistys.

Juhannusaattona Uukuniemen kyläkauppa palvelee klo. 9-18 ja juhannuspäivänä klo. 12-15.

Käy tykkäämässä Uukuniemen Kyläkaupasta Facebookissa:
https://www.facebook.com/uukuniemenkylakauppa

Kyläkaupan nettisivut: http://www.uukuniemenkylakauppa.fi

Uukuniemen Kyläkauppaan pääsee ostoksille perjantaina 14.6. klo. 9 alkaen.
Kaisa Matikaisella (edessä) ja Elli Haverisella on riittänyt viime päivinä hyllytettävää.
Kyläkaupan myymälävastaavana toimii Riikka Uimonen.
Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>