Hiihtokausi täydessä vauhdissa

InfokuvaVaikka viime talvena hiihtokausi jäi lähes olemattomaksi, on lunta saatu jo niin paljon, että viimeistään nyt on aika kaivella sukset esiin. Uukuniemen ja Saaren alueelta löytyy latuja niin vapaan- kuin perinteisenkin hiihtotyylin taitajille.

Tarnalassa latujen kunnossapidosta vastaava Kyösti Kupiainen kertoo, että ladut on tarkoitus pitää auki niin kauan kuin lunta riittää. Valittavana ovat valaistut, vapaan- sekä perinteisen hiihtotavan 1,5km ja 2km lenkit, ja perinteisen hiihtotavan 12km lenkki.

Kummussa latuja ylläpitää Risto Pääkkönen. Tällä hetkellä hiihtokunnossa on 5km perinteisen lenkki, joka lähtee Kummunkorkea Koululta, sekä helppo 2km ”lammin” lenkki. -Mikäli lumitilanne jatkuu yhtä hyvänä, on tarkoitus ajaa perinteisen latu Kummusta Niukkalaan, kertoo Risto. Perinteinen Uukuniemi-hiihto hiihdetään tänä vuonna 1.3.

Uukuniemen Urheilijat järjestää tämän talven ensimmäiset lasten hiihtokilpailut heti tammi-helmikuun vaihteessa. Tarkempi ajankohta sekä sarjat ilmoitetaan mahdollisimman pian.

 

Tarnalan valaistulla ladulla pääsee hiihtämään sekä vapaalla että perinteisellä tyylillä.
Tarnalan valaistulla ladulla pääsee hiihtämään sekä vapaalla että perinteisellä tyylillä.

 

KL

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>