Eksoten toive: mökkeilemään vasta kun koronariski on ohitse

Etelä-Saimaa uutisoi eilen, että Etelä- Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri toivoo suomalaisten noudattavan hallituksen ohjeistusta ja pyrkisivät välttämään mökkeilyä korona-aikana. Eksoten valmiuspäällikkö Kristiina Kapulainen on todennut, ettei Etelä-Karjalan keskussairaalan kantokyky kestä mikäli hoidettavien määrä moninkertaistuisi. Siksi liikkumisen rajoittaminen on oleellista ihmisten terveyden ja hyvinvoinnin kannalta.

Maakunnan sisällä tapahtuva mökkeily ei niinkään ole ongelma, vaan suurin huoli on liikenne Uudeltamaalta ja pääkaupunkiseudulta Etelä-Karjalaan. Uudellamaalla todettuja koronatartuntoja on huomattavasti enemmän kuin muualla Suomessa.

Niin ikään Uukuniemen ja lähialueiden vapaa-ajanasukkaita kehoitetaan pysyttelemään kotona.

– Uukuniemellä on apu kaukana. Virus voi itää parisen viikkoakin tiedotusvälineiden mukaan. Nyt kun täällä Uudellamaalla on jo aika tavalla tartuntoja niin voi olla että matkaan lähtee terveenä ja sairaus puhkeaa sitten mökillä, sanoo Vasukkaiden Mirja Ulmanen. Ulmasen mielestä on turha riskeerata omaa ja kyläläisten terveyttä, joiden kanssa on kontaktissa. Terveydenhuollon resurssit ovat niukat. – Jännityksellä kuulemme hallituksen päätöstä esim. matkustuksen rajoittamiseksi täältä Uudeltamaalta. Pysykää työkin siellä tuvissanne turvassa, Ulmanen jatkaa.

Ulmanen toteaa, että kevään tullen ikävä Uukuniemelle kasvaa. Silti halu suojella uukuniemeläisiä ikäihmisiä ja riskiryhmiin kuuluvia lyö kaiken edelle. – Haluamme kaikkien pääsevän terveenä tämän kurimuksen yli. Pidetään mieli korkealla ja lentsu loitolla. Me olemme Espoossa ja syömme Uukiksen saaliita pakkasesta eli marjoja ja sieniä. C- vitamiinia nyt nautitaan, sanoo Ulmanen.

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>