Biisoniareena pyörii nyt viiden miehen voimalla

Jokohan se on auki? No onhan se! Juholan Biisoniareenalla kesäkauteen startattiin jo viikko sitten perjantaina ja tahti kiihtyy tasaisesti juhannuksen jälkeiselle viikolle mentäessä, jolloin ensimmäiset tapahtumaillat täyttävät navetan ylisen. Tänä kesänä Biisoniareenan palveluista vastaa viisi (nuorta tai sydämeltään nuorta) miestä. Kokkina häärää viime kesältä tuttu Jose Räsänen ja apukokiksi on nyt saatu myös Josen poika Salvador eli “Saldo”. Niin ikään yrittäjä Matti Laukkasen poika Juho on tuomassa areenalle uuden sukupolven näkemystä. – Viidentenä hääräämässä on vielä Miki Osmo, joka on tarjonnut auttavaa kättä aiemminkin, Laukkanen kertoo.

Tiistaista torstaihin Biisoniareena palvelee klo. 10-18, perjantaina ja lauantaina 10-24 ja sunnuntaina 12-18. Maanantaina miesjoukko viettää ansaittua vapaapäivää ja silloin areenan ovet pysyvät suljettuna. Ensimmäinen esiintyjäilta järjestetään Uukuniemi-juhlien aattona perjantaina 28.6. jolloin klubikeikan vetäisee Tuure Tossavainen. Lauantaina 29.6. Uukuniemi-seuran järjestämässä konsertissa navetan ylisillä Sota-ajan lauluja esittää Muistelo-orkesteri. Heinäkuussa esiintyjiä on lauantaisin vuorotellen joko Biisoniareenalla tai Papinniemessä. Osmos Cosmos keikkailee Biisoniareenalla 6.7. ja Uukuniemen kesän vakiokalustoon kuuluva Tenkanen puolestaan valtaa Juholan 27.7. Elokuun puolella esiintyvät Värttinä 10.8. ja kesäkauden päättävä Vetävä.

Entä miltä näyttää tämän kesän ravintolatarjonta? – Keittolounas jatkuu tuttuun tapaan ja pääsääntöisesti tarjolla on biisonikeittoa. Toki vaihtelua saadaan muun muassa kalakeiton muodossa jos kalaonni on suotuisa, kokki Jose sanoo. Viime kesän ehdottomasti kovin artikkeli oli pasta-ateriat. Varsinaista menua Biisoniareenalla ei ole, vaan valittavana on aina 4-5 eri ruokavaihtoehtoa, jotka vaihtelevat päivittäin. – Paikallisuutta suositaan. Muikut, karitsa ja lammas sekä muut lähiruokatuotteet vilahtelevat listalla. Tämän kesän erikoisuus on iso sandwich, jolla taatusti lähtee nälkä, sanoo Jose. Varta vasten Pika-Pullalla mittatilaustyönä tehdyt sämpylät on täytetty savustetulla häränrinnalla tai itse tehdyllä pekonilla, cheddar-juustolla ja majoneesilla. Kylkeen tulee myös raikas salaattiannos. – Erilaisia salaatteja saa toki myös muutenkin ja niissä on melkein vain mielikuvitus rajana, jatkaa Jose.

Tuoreet kahvilatuotteet ja makeat herkut tulevat päivittäin niin ikään Parikkalan Pika-Pullalta. Yhteistyö paikkakunnan yrittäjien kesken on Laukkaselle tärkeää. Jotain tuodaan kuitenkin myös pääkaupunkiseudulta. Juomavalikoimaan kuuluvat nyt Helsingin, Espoon ja Vantaan alueella lahjoitetuista ylijäämäomenista valmistetut mehu ja siideri. – Lisäksi omenat on kerätty työhön palkattujen kehitysvammaisten ja vajaakuntoisten toimesta, joten projektilla on monta hyvää tarkoitusta, Jose toteaa.

Biisoniareenan edulliset majoituspalvelut löytyvät Niukkalan mäeltä. Vapaa-aikatalolla Laukkasen käytössä on 8 huonetta, joihin jokaiseen mahtuu yöpymään kaksi henkilöä. Viime syksynä Parikkalan kunnalta yrittäjän omistukseen siirtyneeseen entiseen kunnantalon/kirjaston kiinteistöön puolestaan mahtuu yöpymään parikymmentä henkeä. – Huoneiden varaus tapahtuu vielä Biisoniareenan kautta, mutta kyläkaupan avauduttua majoituspalveluja pyritään hoitamaan myös sieltä käsin, kertoo Laukkanen.

Biisoniareenan villi viisikko. Kokki Jose Räsänen (edessä) vastaa areenan ruokapuolesta jo toista kesää. Apupoikina häärivät Josen poika Salvador (vas) ja Juho Laukkanen (oik). Traktorin ratissa yrittäjä itse ja perämiehenä Miki Osmo. Kuva: Juholan Biisoniareena
Perjantaisin ja lauantaisin Biisoniareena palvelee klo. 24 asti. Kuva: Juholan Biisoniareena.
Pyhäjärvi-maisemaa yläkerran majoitustilojen ikkunasta.
Yhteiset tilat hostellin alakerrassa.
Entiseltä kunnantalolta löytyy yöpymispaikka parillekymmenelle hengelle.
Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>